Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. apríla 2022, 18:52
Čas čítania 1:27
Martin Adam Pavlík TASR

Angelina Jolie je na Ukrajine. Objavila sa v kaviarni v Ľvove

Angelina Jolie je na Ukrajine. Objavila sa v kaviarni v Ľvove
Zdroj: TASR/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
NEWS ANGELINA JOLIE SPRÁVY ZO SVETA UKRAJINA
Uložiť Uložené

Herečka s úsmevom rozdávala podpisy.

Hollywoodska herečka Angelina Jolie je na Ukrajine. Hviezda filmov Mr. & Mrs. Smith, Gone in Sixty Seconds, Wanted či Changeling prišla do Ľvova. Informovala o tom agentúra APA s odvolaním sa na tlačovú agentúru Ukrinform, ktorá citovala jednu z miestnych novinárok. Tá spozorovala 47-ročnú oscarovú herečku v jednej z ľvovských kaviarní.

Držiteľka Oscara zastáva aj funkciu osobitnej vyslankyne Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR). Či to má nejaký súvis s jej návštevou Ukrajiny však zatiaľ nie je známe. Novinárka Maja Pidhorodecká zverejnila na sociálnej sieti Facebook video, ktoré zachytáva herečku v ležérnom oblečení a s ruksakom, ako vstupuje do kaviarne v Ľvove ležiacom pri hraniciach s Poľskom.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Burak Pehlivan (@pehlivan_burak)



„Nič výnimočné. Jednoducho Ľvov. Išla som iba na kávu. A tam (zrazu) Angelina Jolie. Ukrajinu jednoducho podporuje celý svet,“ uviedla novinárka na sociálnej sieti. Angelina Jolie navštívila koncom marca nemocnicu v Ríme, kde sa stretla s deťmi, ktoré utiekli z Ukrajiny pred ruskou vojenskou inváziou.

Ako osobitná vyslankyňa UNHCR navštívila Jolie utečenecké tábory v rôznych častiach sveta, pripomenula APA. Ľvov sa stal jedným z ukrajinských centier vnútorne vysídlených osôb utekajúcich z nebezpečnejších oblastí krajiny. Mesto Ľvov s populáciou okolo 700 000 ľudí prijalo podľa tamojšieho starostu zhruba 200 000 utečencov z iných častí krajiny.


„Ako mnohí z vás, aj ja sa modlím za ľudí na Ukrajine. Spolu s kolegami z UN Refugee Agency sa zameriavam na to, aby sa urobilo všetko pre to, aby sa zabezpečila ochrana a základné ľudské práva vysídlených osôb a utečencov v regióne,“ napísala krátko po tom, ako sa začala vojna na Ukrajine

„Už sme videli správy o obetiach a ľuďoch, ktorí začali utekať zo svojich domovov a hľadajú bezpečný úkryt. Je príliš skoro vedieť, čo sa stane, ale význam tohto momentu – pre ľudí na Ukrajine a pre medzinárodný právny štát – nemožno preceňovať,“ dodala herečka na Instagrame.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Angelina Jolie (@angelinajolie)


Ukrajinu počas vojny navštívila aj ďalšia celebrita zo sveta Hollywoodu, oscarový herec a režisér Sean Penn. Ten sa dokonca stretol s Volodymyrom Zelenským a podľa kancelárie prezidenta bol v Kyjeve, aby zaznamenal všetky udalosti, ktoré sa dejú na Ukrajine, a povedal svetu pravdu o ruskej invázii.

Domov
Zdieľať
Diskusia