Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2022, 11:30
Čas čítania 2:54
Dominik Vetrák

Najlepšie filmy a seriály, ktoré vyšli na Netflixe v apríli 2022

FILMY A SERIÁLY FILM NA VEČER NAJLEPŠIE SERIÁLY NA NETFLIXE TIP NA FILM
Uložiť Uložené

Netflix každý mesiac vydáva veľké množstvo seriálov a filmov. Čo sa oplatilo vidieť v apríli?

Netflix vydáva každý mesiac veľké množstvo filmov a seriálov. Pozrieť si všetky je nemožné, ak nemáš iné koníčky než hľadieť do telky. Veľmi nápomocné nie sú ani odporúčania od Netflixu či rebríčky trendov, keďže v nich väčšinou nájdeš podpriemerné či priemerné diela.

Skutočne kvalitné seriály a filmy sa do výberu často ani nedostanú. Aj z toho dôvodu sme sa rozhodli, že ti odporučíme to najlepšie, čo sme tento mesiac na Netflixe videli, aby si nestrácal čas so slabšími vecami.

Odporúčané
5 najlepších nových filmov v kinách (Program na máj) 5 najlepších nových filmov v kinách (Program na máj) 26. apríla 2022, 10:30

1. Apollo 10 1/2: A Space Age Childhood (2022) – 8 z 10

Režisér Richard Linklater podľa nás natočil jeden zo svojich najlepších filmov. Dej je z väčšej časti o tom, aké to asi bolo, vyrastať v 60. rokoch minulého storočia v Texase, a to blízko strediska NASA. Hlavnou postavou je chlapec Stan, ktorý si predstavuje, aké by to asi bolo, keby ho NASA poverila tým, aby sa stal prvým človekom na Mesiaci.

Oveľa viac než jeho fantazírovanie sme si však užili pohľad do 60. rokov a nostalgické scény o živote v období, ktorému nevládli digitálne prístroje a ktoré sme trochu zažili aj my. Apollo 10 1/2 je vynikajúco natočený, zostrihaný a vyrozprávaný príbeh, ktorý ti vyčarí úsmev na tvári.

2. Pacific Rim: The Black (2. séria) – 7 z 10

Tento animovaný seriál je to najlepšie, čo vyšlo zo sveta Pacific Rim od čias prvého filmu od režiséra Guillerma del Tora. Dej sa odohráva v Austrálii, ktorú kompletne ovládli príšery kaijuu a neostal nik, kto by proti nim efektívne bojoval. To sa zmení, keď tínedžerskí súrodenci objavia obrovského robota z radu jaeger, ktorý sa dá ovládať len tak, že sa v ňom súrodenci spoja mysľou.

Odporúčané
Nová romantická komédia Anyone But You mieri do kín. Humor a vypracované telá predvedú herci z Euphorie a Top Gun Nová romantická komédia Anyone But You mieri do kín. Humor a vypracované telá predvedú herci z Euphorie a Top Gun 18. februára 2024, 13:30

Následne bojujú o svoje životy v snahe nájsť svojich rodičov a nezomrieť pri tom. Zároveň odhalia aj veľké tajomstvo súvisiace s príšerami. Ak máš rád tento svet, seriál sa ti bude páčiť, keďže rozširuje jeho mytológiu a má aj sympatické postavy. Kvalitné akčné scény s gigantickými robotmi a príšerami sú samozrejmosťou. 

3. Ozark (4. séria) – zatiaľ nehodnotené

Ozark je kriminálny seriál, ktorý zobrazuje napínavý boj 4-člennej rodiny s mexickým drogovým kartelom, politikmi a FBI. V napätí sme očakávali, či sa podarí aj druhá polovica poslednej série (prvá polovica vyšla na Netflixe v januári tohto roka), a s radosťou ti oznamujeme, že seriál Ozark sa skončil vynikajúco. Scenáristi sa postarali o skvelo vyskladaný príbeh s množstvom prekvapení a režiséri vytvorili napínavé scény.

Viac než zvyčajne sa zaskveli aj herci, ktorí seriál povzniesli na vyššiu úroveň. Seriál Ozark bude citeľne chýbať. Ako malú náhradu môžeš vnímať to, že jeho tvorca Bill Dubuque pracuje na novom animovanom stop-motion filme pre štúdio Laika (Kubo a kúzelný meč). Keď dopozeráš štvrtú sériu Ozarku, na Netflixe si môžeš pozrieť aj dokument o vzniku seriálu s názvom A Farewell to Ozark.

4. Heartstopper – 7,5 z 10

Príbeh je o stredoškolákoch Charliem a Nickovi, ktorí sa do seba zaľúbia, hoci pochádzajú z odlišných sociálnych vrstiev. Nick je miláčikom dievčat a zatiaľ si svoju sexualitu neuvedomuje. Na druhej strane je Charlie, ktorý sa k svojej sexuálnej orientácii otvorene hlási, za čo ho v škole šikanujú. 

Odporúčané
Toto je 10 najlepších seriálov roka 2023 na Netflixe (animované + hrané) Toto je 10 najlepších seriálov roka 2023 na Netflixe (animované + hrané) 15. decembra 2023, 12:30

Prvá sezóna seriálu má dokopy štyri hodiny, čo je jedna z mála jeho slabín. Príbeh by sa mohol pokojne spratať do dlhého filmu a nepôsobil by tak natiahnuto. Aj napriek tomu sme si ho nesmierne užili. Pochvalu si zaslúžia aj herci a trefné zachytenie súčasného štýlu komunikovania medzi mladými. Ide o pohodový seriál s prostým príbehom, ktorý si však užiješ.

5. Better Call Saul – zatiaľ nehodnotené

Finálna séria sa na Netflix dostáva len s denným omeškaním po tom, čo majú nové časti premiéru na americkej televíznej stanici AMC. Podobne ako predošlé série tohto seriálu, aj tá posledná sa začala vynikajúco.

Prvé epizódy sú nesmierne napínavé, zábavné, so skvelými dialógmi a s výraznými hereckými prejavmi (záverečné scény z tretej epizódy v podaní Michaela Manda, Nacha, sú geniálne zahrané). Sledovať vyvrcholenie príbehov niektorých postáv je „nervydrásajúce“ a emotívne. 

6. Furioza – 8 z 10

Poľský film vyrozprával príbeh futbalových hooligans, ktorí sa chodia na zápasy v prvom rade pobiť. Postavy v príbehu žijú životy, v ktorých je lámanie kostí a brutálne násilie na dennom poriadku.

Furioza má vyše dva a pol hodiny, no nikdy sa nebudeš nudiť. Film má dobré akčné scény, ale sklame hlavný herec. Nejde úplne do hĺbky a psychológie hooligans a ich významu, no aj tak ide o kvalitný film so silnými témami, na ktorý sa veľmi dobre pozerá. 

Domov
Zdieľať
Diskusia