Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. apríla 2022, 15:19
Čas čítania 1:11
Adam Novosad TASR

Lavrov má len „silácke reči“. O hrozbe tretej svetovej rozpráva už 15 rokov, odkazujú mu Briti

NEWS RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VEĽKÁ BRITÁNIA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Šéf ruskej diplomacie vraj takéto silácke reči používa posledných 15 rokov, eskalácia vojny v takejto miere podľa Britov nehrozí.

Británia si nemyslí, že hrozí eskalácia vo vojne na Ukrajine. V utorok to uviedol štátny tajomník britského ministerstva obrany James Heappey, ktorý vyjadrenia šéfa ruskej diplomacie Sergeja Lavrova o možnom vypuknutí tretej svetovej vojny označil za „silácke reči“. 


„Takéto silácke reči sú Lavrovovou typickou črtou za posledných 15 rokov, najmä odkedy zastáva pozíciu ruského ministra zahraničných vecí. Nemyslím si, že v súčasnosti bezprostredne hrozí eskalácia,“ povedal Heappey v rozhovore pre britskú televíznu stanicu BBC.

„To, čo robí Západ na podporu svojich spojencov na Ukrajine, je veľmi dobre nastavené tak, aby sme sa vyhli priamej konfrontácii s Ruskom,“ dodal. Heappey uviedol, že vojenskú techniku Ukrajine neposkytuje Severoatlantická aliancia, ale jednotlivé štáty, z ktorých sú mnohé členskými štátmi NATO. Neznamená to, že Rusko „v podstate“ bojuje priamo s NATO, ako tvrdí Lavrov.


Štátny tajomník britského ministerstva obrany tvrdí, že je úplne legitímne, aby Ukrajina útočila na ruské logistické zariadenia a sklady palív. Zároveň uznal, že zbrane, ktoré Kyjevu poskytuje zahraničie, môžu zasiahnuť aj ciele v Rusku.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

Británia začala vyšetrovanie údajného ruského hackerského útoku zameraného na viac než sto nových členov britskej armády. Podľa denníka Daily Mail mohol byť hackerský útok na nováčikov motivovaný cieľom naverbovať ich ako agentov v ozbrojených silách.

Páchatelia získali prístup k osobným záznamom 124 kandidátov na vstup do armády, no ministerstvo vnútra uviedlo, že ohrozené mohli byť stovky ďalších. Štátny tajomník ministerstva obrany James Heappey vyhlásil, že útok predstavuje „smutné svedectvo o britskom IT systéme“.

Domov
Zdieľať
Diskusia