Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. apríla 2022, 11:30
Čas čítania 1:33
Dominik Vetrák

6. séria Better Call Saul sa začala dvomi kvalitnými epizódami. Najlepší seriál posledných rokov je späť!

6. séria Better Call Saul sa začala dvomi kvalitnými epizódami. Najlepší seriál posledných rokov je späť!
Zdroj: AMC
FILMY A SERIÁLY BETTER CALL SAUL
Uložiť Uložené

Aké sú prvé dve epizódy 6. série Better Call Saul?

Televízia AMC odvysielala prvé dve epizódy zo šiestej a zároveň poslednej série seriálu Better Call Saul. Tento seriál sleduje udalosti, ktoré sa odohrali roky pred udalosťami seriálu Breaking Bad, takže stretávame aj známe postavy v skorších etapách ich života, pričom spoznávame aj úplne nové.

Tvorcom sa aj naďalej darí vytvárať úžasné postavy, či už ide o vedľajšie, alebo tie hlavné. Aj scéna s obyčajnými ľuďmi „z ulice“ v nás dokázala vyvolať pocity napätia a zaujala nás natoľko, že sme od nej nedokázali odtrhnúť oči. Better Call Saul exceluje v tom, že dokáže vytvoriť vynikajúce scény, ktoré sú veľmi bohaté na kvalitné dialógy a dejový vývin.

Odporúčané
Jason Momoa je nevlastný otec herečky Zoe Kravitz z Batmana. Toto je 10 prekvapivých hollywoodskych rodín a vzťahov Jason Momoa je nevlastný otec herečky Zoe Kravitz z Batmana. Toto je 10 prekvapivých hollywoodskych rodín a vzťahov 20. apríla 2022, 9:30

Vôbec neprekáža, že je minimálny a že sa na obrazovke nedeje žiadna akcia a zabíjanie (hoci v prvých dvoch epizódach sme videli aj niekoľko mŕtvych tiel a prestreliek). Better Call Saul ťa obyčajným dialógom medzi právnikom a jeho klientom dokáže zaujať viac ako množstvo hollywoodskych filmov s nesmierne drahými blockbusterovými scénami plnými počítačových trikov. 

Tvorcovia totiž dbajú na kvalitný scenár, ktorý využíva prepracované charaktery postáv. Najlepšie na tom je, že každá dejová línia v seriáli je niečím zaujímavá a jej súčasťou sú postavy, na ktorých ti záleží alebo sú niečím jedinečné. Je teda úplne jedno, ktorú dejovú líniu v danej chvíli seriál sleduje, užívaš si ich všetky do jednej a nevieš sa dočkať, čo sa v nich stane. Rozhodne sme sa počas sledovania prvých dvoch epizód zo šiestej série ani trochu nenudili. 

Tvorcovia dokážu pobaviť, zaujať akciou a vytvoriť „nervydrásajúce“ napätie (scény s Nachom). Rovnako veľmi dobre budujú charaktery postáv, ktoré pomaly pripravujú na veľké dejové finále.

Better Call Saul  6. séria
Zdroj: AMC

Počas prvých sérií sme si ako diváci mysleli, že kľúčovou charakterovou premenou prejde postava Jimmyho/Saula, no v tejto a predošlej sérii sa ukazuje, že skutočne fascinujúce je sledovať prerod Kim z dobrosrdečnej právničky postupujúcej podľa zákonov na chladnú, krutú a vypočítavú, ktorá sa nezastaví pred ničím. 

Odporúčané
RECENZIA: Better Call Saul v 6. sérii dokázal, že je najlepším dramatickým seriálom súčasnosti a že prekonal Breaking Bad RECENZIA: Better Call Saul v 6. sérii dokázal, že je najlepším dramatickým seriálom súčasnosti a že prekonal Breaking Bad 16. augusta 2022, 16:30

Svet Better Call Saul je omamný a nevieme sa od neho odpútať. Je to jeden zo seriálov, ktoré môžeme sledovať donekonečna a nikdy sa jeho udalosťami nepresýtime. Už tradične sa môžeš tešiť aj na špičkovú technickú kvalitu spoliehajúcu sa na výnimočné kamerové zábery a strih.

Práve práca s kamerou je niečo, v čom seriál exceluje od samého začiatku. Po prvých dvoch epizódach z poslednej série sme teda nadšení a tešíme sa na ďalšie. Ak si ešte seriál nezačal sledovať, určite to naprav. 

Better Call Saul
Zdroj: AMC
Domov
Zdieľať
Diskusia