Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. apríla 2022, 18:15
Čas čítania 3:36
Viktor Kniš

Rytmus a Moloch Vlavo sa pobijú v ringu. Raperi zavŕšia boxerským zápasom dekádu beefov

NEWS RYTMUS
Uložiť Uložené

Vyzývateľom na boxerský duel je menej skúsený, ale verbálne odvážnejší Moloch Vlavo. S Rytmusom sa pobijú už o niekoľko týždňov.

Rytmus a Moloch Vlavo sa pobijú v ringu v rámci druhého pokračovania udalosti Fight Night Challenge. Zápas inicioval raper z Petržalky, ktorý natočil sériu provokatívnych videí, kde člena Kontrafaktu urážal a uťahoval si z neho. 

„Chcem vyzvať najlepšieho boxeristu v strednej Európe. Monopol boxu, ktorý ešte nemal zlomený nos. (...) Nechal si došiť trojitú gumu na trenky, aby ich mal až pod prsníkmi, ktoré má špicaté a neposlušné,“ žartoval Moloch na margo imidžu hudobného kolegu. 

Obaja majú na tréning ešte približne päť týždňov a ich zápas budú môcť diváci sledovať buď prostredníctvom plateného streamu, alebo osobne v Bratislave. 

RytmusAttila Végh
Zdroj: Instagram/@rytmusking

Rytmus a Moloch Vlavo majú bohatú históriu, najmä ak ide o konflikty a kontroverzie. Ich niekoľkoročný spor mapoval aj bulvár, v ringu si však nebudú chcieť všetko spočítať, ale športovým spôsobom si zmerať sily v amatérskoexhibičnom boxerskom zápase. 

Viac skúseností má člen Kontrafaktu, ktorý trénuje už niekoľko rokov. Rytmus má za sebou dve prehry s profesionálmi Marpom a Gáborom Borárosom, pričom v oboch zápasoch ustál všetky kolá. Moloch má na konte len jeden zápas s Lakym Royalom z prvého FNC, z ktorého si odniesol prehru na body. Rytmus síce bude vzhľadom na svoje skúsenosti favoritom, upozornil však na to, že zápas neinicioval, len prijal výzvu, pričom nechal hlasovať aj svojich sledovateľov na Instagrame.

Moloch Vlavo
Zdroj: Facebook/Moloch Vlavo

Včera si bol King of Pop a dnes si zas raper

Aj keď členovia zoskupenia Druhá strana s Rytmusom viackrát spolupracovali, po vydaní projektu Kral pravdepodobne Molochove sympatie voči členovi Kontrafaktu výrazne ochladli. Na konte však majú niekoľko zásadných spoločných skladieb, ktoré dnes majú najmä nostalgickú hodnotu. 

Odporúčané
SEPAR VS. RYTMUS: Naozaj si člen Kontrafaktu kupuje mesačných poslucháčov na Spotify? Spýtali sme sa distribútora jeho hudby SEPAR VS. RYTMUS: Naozaj si člen Kontrafaktu kupuje mesačných poslucháčov na Spotify? Spýtali sme sa distribútora jeho hudby 25. februára 2024, 12:30

Krátko po vydaní disstracku Škola rapu, ktorým Rytmus, Momo a Separ navždy utíšili discoraperov, sa ozval Moloch Vlavo s dnes už legendárnym videom z predného sedadla. Video už platforma Youtube zablokovala, pretože porušuje pravidlá komunity proti obťažovaniu a šikanovaniu.

„Včera si bol King of Pop a dnes si zas raper. Ty si ten, čo tu začal robiť z rapu kolotoče a tí úbohí chlapci to od teba len odkukali, ty si ich vytvoril a teraz sa smeješ z chudáka chlapca,“ kritizoval Moloch Vlavo Rytmusa, pričom opakovane narážal na to, ako sa nestotožňuje s komerčným smerovaním rapového žánru. 

Moloch
Zdroj: Youtube/Moloch Vlavo

„Už 10 rokov hovoríš, koľko máš fanúšikov, koľko lóve, aké autá, aké šperky, aký predaj. To všetko je síce pekné, ale o tom hip-hop ani rap nikdy nebol. Rozprávaš, ako keby si vypadol Robertovi Ficovi z predkožky,“ hovoril ďalej Moloch. 

Rytmus zareagoval ďalším veľmi populárnym videom, v ktorom Molocha vysmieva pri každej príležitosti. „V pondelok som king of pop, v utorok som king of moravanka, v stredu King Kong a od štvrtka do nedele som king of rap a sa s tým nauč žiť kamarát, pretože nič s tým neurobíš,“ žartoval v tom čase Rytmus, ukazujúc svojmu oponentovi retiazky. Z Molocha si uťahoval, že berie drogy a že nemá na dôstojný prenájom. 

Rytmus
Zdroj: Youtube/Rytmus

Rytmus si z Molocha uťahoval aj v súvislosti s jeho rapovými schopnosťami, keď verejnosti vyrozprával príbeh, ako pri nahrávaní tracku Ivan T z Prešova ledva zvládli slohu rapera z Petržalky napasovať na hudobný podklad, pretože sa vraj nevedel trafiť do beatu. 

Kauza utíchla po tom, čo Moloch zverejnil zostrihaný telefonát, v ktorom Rytmus hovorí, že ho uznáva a že po celý čas vedel, že neberie drogy.

Neskôr sa ešte exčlen rozpadnutej Druhej strany obúval do interpretov z Rytmusovho vydavateľstva Pozor Records, výsledkom čoho bola séria disstrackov, ktorá zo stoličky dvihla aj Majka Spirita či Separa. Posledný menovaný mu však skladbu nikdy nevenoval. „Chceš sa len zviezť na mojom chrbte, tak ako si sa zviezol na Rytmusovom a Spiritovom, pretože aspoň tie dissy majú u teba nejakú pozornosť. Keď spravíš normálny track, má to toľko pozretí ako moja pozvánka na koncert na Instagrame,“ odkázal ako jeden z posledných Molochovi Separ. 

Odporúčané
Fotografka Katarína Šlesárová: Pomohol mi aj Sajfa s Veronikou. Rytmusovi môj štýl fotenia sedí, v Dubaji sme sa stretli náhodou Fotografka Katarína Šlesárová: Pomohol mi aj Sajfa s Veronikou. Rytmusovi môj štýl fotenia sedí, v Dubaji sme sa stretli náhodou 21. februára 2024, 9:30

V konečnom dôsledku si Moloch Vlavo vybudoval povesť konfliktného interpreta, ktorý zbiera views iba vďaka tomu, že si vždy nájde novú obeť, ktorú kritizuje za jej úspech. 

Moloch Vlavo
Zdroj: Youtube/Moloch Vlavo

Moloch sa nechal platiť neonacistami 

Krátko pred parlamentnými voľbami v roku 2020 vydal Moloch Vlavo dve agitačné skladby o láske k vlasti, za ktoré mu zaplatila politická strana ĽSNS. Tú vedie odsúdený neonacista Marian Kotleba, ktorý bol v tom čase obžalovaný za podporovanie extrémizmu cez šeky so symbolickou hodnotou 1488 eur. Petržalský raper v skladbách kritizoval demokratické strany a glorifikoval členov extrémistického hnutia Ľudová strana Naše Slovensko.

Ešte pred voľbami zverejnil vtedajší hovorca strany a kandidát na poslanca Ondrej Ďurica fotografiu z reštaurácie, na ktorej sedí Moloch Vlavo po pravici odsúdeného extrémistu Kotlebu. 

Ondrej Ďurica je odsúdený neonacista. Nový Čas už v minulosti informoval, ako na jeden z koncertov Bieleho odporu prišiel Marian Kotleba a vyhlasoval, že chce, aby „Slovensko bolo biele“. Denník nazval v článku Ďuricu neonacistom a ten na médium podal aj trestné oznámenie. Súd však rozhodol, že médiá môžu v rámci slobody slova nazývať Ďuricu neonacistickým spevákom vzhľadom na jeho pôsobenie v skupine Biely odpor, informoval denník SME. V minulosti Ďurica prirovnal v jednej zo svojich skladieb rap k hukotu opíc. 

Odporúčané
Chceš sa dostať na vypredaný koncert Kontrafaktu? Organizátor pridal obmedzený počet lístkov, takto ich môžeš získať Chceš sa dostať na vypredaný koncert Kontrafaktu? Organizátor pridal obmedzený počet lístkov, takto ich môžeš získať 8. februára 2024, 17:30

Moloch si už kritiku od rapových interpretov vypočul v rámci prvej FNC tlačovky, keď sa voči nemu ohradil Frayer Flexking. „Díky, že ste ma tu posadili, ale nie som rád, že vedľa mňa sedí človek, ktorý vo videoklipoch podporuje kotlebovcov,“ povedal Flexking. Molochov súper Laky Royal zároveň tvrdil, že aj keď je Róm, zápas s Molochom neprijal preto, lebo je kotlebovec. 

„On má stále s niekým problém, ako ho sledujem (…) Ak mu pôjdu kotlebovci do rohu, budem len rád, ja si tam zoberiem Peťa Fialu (český premiér – pozn. red.).“

Moloch
Zdroj: Facebook/Ondrej Ďurica
Domov
Zdieľať
Diskusia