Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. apríla 2022, 14:35
Čas čítania 1:01
Ivan Koribanič

Ruský mladík, ktorý hajloval na pódiu, prišiel o licenciu. „Nemá úctu k všeobecným hodnotám,“ píše sa v stanovisku

Ruský mladík, ktorý hajloval na pódiu, prišiel o licenciu. „Nemá úctu k všeobecným hodnotám,“ píše sa v stanovisku
Zdroj: Nexta/Twitter
ŠPORT RUSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Rus si po tom, čo zvíťazil na majstrovstvách Európy juniorov v portugalskom Algarve buchol na pódiu do pŕs a začal hajlovať. Svoje gesto doplnil aj smiechom.

Športová rada Automobilového klubu Talianska odobrala ruskému jazdcovi Arťomovi Severiuchinovi licenciu, píše taliansky Lautomobile.

Rada tak spravila na mimoriadnom zasadnutí po tom, čo mladý jazdec hajloval. Rus si po tom, čo zvíťazil na majstrovstvách Európy juniorov v portugalskom Algarve, buchol na pódiu do pŕs a začal hajlovať. Svoje gesto doplnil aj smiechom.


„Chcem sa všetkým ospravedlniť za to, čo sa stalo včera na majstrovstvách Európy v kartingu. Keď som stál na pódiu, urobil som gesto, ktoré mnohí vnímali ako nacistický pozdrav. Ale nie je to pravda – nikdy som nepodporoval nacizmus a považujem ho za jeden z najhorších zločinov proti ľudskosti,“ povedal vo videu 15-ročný Arťom.

„Neviem vysvetliť, ako sa všetko ostatné stalo. Viem, že je to moja chyba, viem, že som hlupák, a som pripravený byť potrestaný. Ale, prosím, pochopte, že to nebola žiadna podpora nacizmu alebo fašizmu,“ dodal.

Hoci sa Arťom vo videu ospravedlnil, rozhodnutie rady to neovplyvnilo. „Severiuchin ukázal, že nemá úctu k všeobecným hodnotám, ktoré boli vždy súčasťou športu, a voči ľudstvu, dôstojnosti a spoločenskému súžitiu,“ zaznelo v stanovisku Automobilového klubu Talianska.

Mladý jazdec na motokáre získal taliansku licenciu na základe predpisov FIA. Tie umožňujú jazdcom všetkých národností jazdiť pod ich vlajkou. Dôvodom je najväčšia sloboda pohybu spomedzi medzinárodných federácií.

V Refresheri ti každodenne prinášame aktuálne správy zo sveta. Viac noviniek nájdeš v našej sekcii news.
Domov
Zdieľať
Diskusia