Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2022 o 13:02
Čas čítania 0:55
Viktor Kniš

Ruský juniorský jazdec tvrdí, že na pódiu nehajloval: Nepodporujem nacizmus, som pripravený prijať trest

Ruský juniorský jazdec tvrdí, že na pódiu nehajloval: Nepodporujem nacizmus, som pripravený prijať trest
Zdroj: Nexta TV
NEWS VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Tvrdí, že ide o nedorozumenie a nacizmus považuje za jeden z najhorších zločinov proti ľudskosti.

Počas uplynulého dňa obletelo internet video 15-ročného víťaza súťaže v kartingu, ktorý počas oslavy na pódiu spravil rukou gesto výrazne podobné hajlovaniu. Následne sa pred kamerami zasmial spôsobom, ktorý verejnosti pripomínal skôr zlomyseľný výsmech ako úprimnú radosť. Chlapca preto mnohí obvinili, že použil nacistický pozdrav.

Jazdec Arťom Severiuchin teraz zverejnil vyjadrenie, v ktorom tvrdí, že ide o nedorozumenie a v žiadnom prípade nepodporuje extrémizmus.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Artem Severiukhin (@artem.severiukhin)

„Chcem sa všetkým ospravedlniť za to, čo sa stalo včera na majstrovstvách Európy v kartingu. Stojac na pódiu som urobil gesto, ktoré mnohí vnímali ako nacistický pozdrav. Ale nie je to pravda – nikdy som nepodporoval nacizmus a považujem ho za jeden z najhorších zločinov proti ľudskosti,“ povedal vo videu mladý muž. 

Tvrdí, že je pripravený prijať adekvátny trest. „Neviem vysvetliť, ako sa všetko ostatné stalo. Viem, že je to moja chyba, viem, že som hlupák, a som pripravený byť potrestaný. Ale, prosím, pochopte, že to nebola žiadna podpora nacizmu alebo fašizmu,“ dodal. 

Odporúčané
Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár 12. júla 2024 o 10:30

Juniorský pretekár Arťom Severiuchin sa na súťaži zúčastnil pod talianskou vlajkou vzhľadom na ruské sankcie. Tie zapríčinili vylúčenie ruských športovcov z mnohých súťaží. 

Domov
Zdieľať
Diskusia