Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce s nadáciou Zastavme korupciu.
2. apríla 2022, 11:30
Čas čítania 1:18
Sponzorovaný obsah

Nadácia Zastavme korupciu bude oceňovať mladých za férovosť

ZAUJÍMAVOSTI FÉROVÝ ČIN ROKA KORUPCIA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Neziskovka vyhlasuje prvý ročník mládežníckeho ocenenia Férový čin roka.

Nie je ti jedno, čo sa deje v spoločnosti a chceš, aby sa veci pohli k lepšiemu? Zaujímaš sa o živote v tvojom meste, robíš osvetu svojím umením či riešiš dôležité spoločenské otázky? Nezisková organizácia Zastavme korupciu vyhlásila prvý ročník mládežníckeho ocenenia Férový čin roka. Prihlásiť sa môžu všetci mladí ľudia vo veku 16 až 26 rokov, ktorým spoločenská situácia a verejné veci nie sú ľahostajné. Ocenením ich chcú zviditeľniť, verejne poďakovať mladým aktivistom a posilniť ich motiváciu. Patríš medzi nich aj ty alebo niekto v tvojom okolí? Prihlášku môžeš poslať do 15. mája 2022.

Viac informácií

„Veríme, že mladá generácia je schopná prispieť k spravodlivejšej a férovejšej spoločnosti,” hovorí Zuzana Petková, riaditeľka Nadácie Zastavme korupciu. Odborná porota bude vyberať spomedzi inšpiratívnych činov, ktoré v roku 2021 pomohli k spravodlivejšiemu prostrediu v spoločnosti, k zvýšeniu transparentnosti, k osvojeniu morálnych hodnôt či otvoreniu spoločenskej debaty. Pri vyberaní víťaza bude najdôležitejšie, aká je miera pozitívneho dopadu na spoločnosť. 

zastavme korupciu, férový čin roka
Zdroj: Zastavme korupciu

„Naprieč krajinou sa nachádza veľa mladých aktivistov, ktorí kontrolujú svoje mestá, šíria osvetu v oblasti etického správania, otvorili spoločenskú debatu prostredníctvom umenia, napísali prelomový článok o korupčnom správaní alebo zvýšili záujem o veci verejné či dokonca vytvorili verejný tlak, ktorý prispel k vyššej transparentnosti verejnej inštitúcie,“ uvádza Matúš Lukačovič, komunitný manažér Nadácie Zastavme korupciu. 

V Nadácii Zastavme korupciu veria, že ocenením takýchto činov motivujú aj ďalších ľudí k boju za férovejšie mesto, región, kraj či dokonca celé Slovensko. Historicky prvý držiteľ ocenenia získa aj zaujímavé odmeny a individuálny mentoringový program pre osobnostný rozvoj pod patronátom skúsených osobností z oblasti boja proti korupcii či presadzovania etických hodnôt. Prihlášku si môžeš poslať do 15. mája a slávnostné odovzdávanie ocenenia sa uskutoční 16. júna v Primaciálnom paláci v Bratislave.

Pošli prihlášku
Partnermi ocenenia sú viaceré relevantné organizácie a inštitúcie: Nadácia otvorenej spoločnosti, Úrad na ochranu oznamovateľov, IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže. Hrdým partnerom sme aj my, Refresher. Zástupcovia partnerských organizácií sú spolu so zástupcom Nadácie Zastavme korupciu súčasťou odbornej poroty, ktorá bude nominované činy hodnotiť a vyberie laureáta.
zastavme korupciu, férový čin roka
Zdroj: Zastavme korupciu
Domov
Zdieľať
Diskusia