Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. apríla 2022, 13:54
Čas čítania 1:17
Dominik Vetrák

Avengers Infinity War a Endgame stáli miliardu dolárov. Režisér odhalil, podľa čoho sa rozhodovali, ktoré postavy zabijú

Avengers Infinity War a Endgame stáli miliardu dolárov. Režisér odhalil, podľa čoho sa rozhodovali, ktoré postavy zabijú
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY AVENGERS: ENDGAME
Uložiť Uložené

Režisér Avengers filmov prezradil zaujímavé informácie o ich procese výberu postáv, ktoré zomrú.

Režisér Joe Russo sa pre hollywoodsky magazín Deadline rozhovoril, že v prípade Iron Mana chceli ukončiť jeho charakterový vývin. Vo filme Iron Man bol veľký egoista a sebec, no na konci svojho príbehu obetoval svoj život a budúcnosť so svojou rodinou, aby zachránil ostatných. 

V prípade Captaina Americu tvorcovia nechceli, aby postava zomrela, pretože by to bolo predvídateľné. Každý by od tejto postavy podľa režiséra čakal, že sa obetuje, aby zachránil ostatných.

Tvorcovia sa dlhý čas nevedeli rozhodnúť, či zabijú Hawkeya alebo Black Widow, ale nakoniec zvolili Black Widow, pretože im to viac sedelo s jej tragickým príbehom a životom bez rodiny. 

Gigantické náklady aj výnosy

Oba filmy podľa Russoa stáli viac ako 500 miliónov dolárov. Ide o náklady spojené s natáčaním a ich následnou propagáciou.

Magazín Deadline sa na náklady a tržby Avengers: Endgame pozrel ešte v roku 2019 a ich experti uviedli, že natočenie a propagovanie Avengers: Endgame stálo hollywoodske štúdiá Disney a Marvel Studios 510 miliónov dolárov.

Odporúčané
Bruce Willis skončil s herectvom. Toto je jeho 10 najlepších filmov, ktoré musí vidieť každý fanúšik Bruce Willis skončil s herectvom. Toto je jeho 10 najlepších filmov, ktoré musí vidieť každý fanúšik 31. marca 2022, 17:30

Celkové náklady pritom údajne predstavovali 900 miliónov dolárov. Z celkových kinotržieb v hodnote 2,797 miliardy dolárov štúdiá Marvel a Disney údajne získali 1,181 miliardy dolárov (zvyšok dostali prevádzkovatelia kín). K tomu experti z Deadline prirátali zisky z predaja DVD/Blu-ray fyzických nosičov a zisky z predaja televíznych práv v hodnote 608 miliónov dolárov.

Z celkových tržieb štúdií v hodnote 1,789 miliardy odrátali celkové náklady v hodnote 900 miliónov dolárov (rozpočet na natočenie, propagáciu filmu, výrobu a distribúciu filmu do kín a výrobu a distribúciu fyzických nosičov, ako aj bonusy pre hercov a tvorcov) a vyšlo im, že Disney a Marvel na Avengers: Endgame v čistom zarobili 890 miliónov dolárov. 

Samotné natočenie a propagovanie oboch filmov údajne stálo štúdiá viac ako 1 miliardu dolárov. Na porovnanie, natočenie a propagovanie filmu Captain Marvel údajne stálo 315 miliónov dolárov. Star Wars: Epizóda 9 údajne stála 415 miliónov dolárov a Aladin údajne stál 320 miliónov dolárov. Na tomto porovnaní vidieť, aké boli Avengers: Infinity War a Endgame obrovské filmy.

Avengers
Zdroj: Marvel Studios
Domov
Zdieľať
Diskusia