Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
29. marca 2022, 8:30
Čas čítania 5:24
Adam Novosad

Naozaj Rusi otrávili Romana Abramoviča na mierových rokovaniach alebo blafuje? Putinovi odovzdal vlastnoručný odkaz od Zelenského

ZAUJÍMAVOSTI ROMAN ABRAMOVIČ RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Ruský oligarcha nechce prísť o svoj majetok, a tak sa snaží sprostredkovať mierovú dohodu medzi Ruskom a Ukrajinou. Najnovšie správy o otrave na takýchto rokovaniach však narážajú na rozdielne verzie Abramoviča a ukrajinskej strany.

Písal sa 3. marec. Ruský oligarcha Roman Abramovič sa začiatkom marca, krátko po vypuknutí vojny na Ukrajine, dostavil do Kyjeva, aby pomohol vyrokovať mier medzi dvomi znepriatelenými krajinami. 

Abramovič pricestoval priamo do hlavného mesta Kyjeva, na ktoré si viac ako týždeň po začiatku invázie brúsili zuby ruské vojská, ale oligarcha zrejme vedel, že si môže dovoliť pricestovať na ukrajinské územie bez toho, aby mu hrozilo nebezpečenstvo ohrozenia života. 

V čase, keď sa Abramovič stretol s vyjednávačmi ukrajinskej vlády, naňho nikto neuvalil sankcie. Aj keď mal odjakživa blízko k Putinovi, Európska únia, Veľká Británia ani USA ho v tom čase za prepojenie na Kremeľ nepotrestali a Abramovič si zrejme myslel, že sa sankciám bude môcť vyhnúť, ak sprostredkuje mier. Napokon sa stal obeťou otravy.

Abramovič sa na prvých rokovaniach oficiálne nezúčastňoval

Domov
Zdieľať
Diskusia