Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. marca 2022, 13:23
Čas čítania 1:21
Dominik Vetrák

Režisér Batmana odhalil, prečo je jeho Joker taký zjazvený a zohavený. Do nádrže s chemickými látkami však nespadol

Režisér Batmana odhalil, prečo je jeho Joker taký zjazvený a zohavený. Do nádrže s chemickými látkami však nespadol
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY BATMAN
Uložiť Uložené

Režisér filmu The Batman odhaľuje o Jokerovi zaujímavé informácie.

Jeden z komiksových pôvodov postavy Jokera zachytáva, ako spadol do nádrže s nebezpečnou chemickou látkou, čo ho zmrzačilo a psychicky poznačilo. Mnohí diváci si mysleli, že to sa stalo aj novému Jokerovi, ktorého hral v snímke The Batman herec Barry Keoghan. 

Odporúčané
Oscary 2022: Najviac Oscarov vyhrala Duna, CODA a Sila psa. Najlepšími hercami sú Will Smith a Jessica Chastain Oscary 2022: Najviac Oscarov vyhrala Duna, CODA a Sila psa. Najlepšími hercami sú Will Smith a Jessica Chastain 28. marca 2022, 5:43

Režisér Matt Reeves v rozhovore pre Variety prezradil, že do žiadnej nádrže s chemikáliami nespadol. Tento Joker trpí vrodenou chorobou, pre ktorú nedokáže kontrolovať svoj smiech. Z toho dôvodu sa mu začala aj deformovať tvár a postupne dostával rôzne infekcie a kožné choroby.

Vôbec to však nevysvetľuje, čo sa mu stalo s hlavou či zvyškom tela, ktorý má takisto bolestivo poznačený. Možno sa to dozvieme v ďalšom filme alebo televíznych seriáloch, ktoré sa z toho sveta chystajú a uvidíme ich na streamovacej službe HBO Max.

Sám režisér Matt Reeves povedal, že Jokera pravdepodobne uvidíme. Reeves sa angažuje vo výrobe oboch seriálov a poznamenal, že Joker disponuje príbehom, ktorý by dával zmysel aspoň v jednom z nich.

Prvý seriál sa zameria na postavu Penguina (stvárnil ju herec Colin Ferrell) a druhý seriál bude o väzňoch a duševne chorých pacientoch z ústavu Arkham. V ňom sa po skončení snímky The Batman nachádzali aj Joker a Riddler, pričom boli v celách hneď vedľa seba. 

Vieme to z jedinej scény s Jokerom, ktorá sa nakoniec objavila vo finálnom zostrihu. Viac sme si o nej povedali tu. Pred pár dňami však hollywoodske štúdio Warner Bros. a režisér Matt Reeves zverejnili vystrihnutú scénu z filmu na internet, v ktorej sa Batman rozpráva s Jokerom. Dúfa, že mu Joker pomôže vytvoriť psychologický profil Riddlera, aby ho Batman lepšie pochopil, prípadne zistil jeho motív či ďalšie kroky. 

Odporúčané
KVÍZ: Ako dobre poznáš filmy o Batmanovi? KVÍZ: Ako dobre poznáš filmy o Batmanovi? 8. marca 2022, 8:30

The Batman už v kinách zarobil 672 miliónov dolárov. Komiksovka je v rámci premiérových víkendov v amerických a kanadských kinách druhým najúspešnejším filmom od začiatku pandémie. Podarilo sa jej zarobiť 128 miliónov dolárov, pričom viac za premiérový víkend zarobila len komiksovka Spider-Man: No Way Home (260 miliónov dolárov).

Oficiálne to potvrdené nie je, ale režisér Matt Reeves už prezradil, že so štúdiom Warner Bros. vedie diskusie o filmovom pokračovaní. 

Joker jazvy
Joker Zdroj: Warner Bros.
Domov
Zdieľať
Diskusia