Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. marca 2022 o 13:30
Čas čítania 2:50
Dominik Vetrák

Je Joker vo filme The Batman, o čom bola konečná scéna vo väznici a o čom možno bude pokračovanie?

FILMY A SERIÁLY BATMAN
Uložiť Uložené

The Batman odkazuje na viaceré komiksové príbehy a zaujímavosti. Čo nám možno prezradil o pokračovaní?

Komiksový film The Batman od režiséra Matta Reevesa hrajú v slovenských v kinách. V našej recenzii dostal hodnotenie 10/10, takže si ho určite pozri. The Batman nie je ako klasické komiksovky, v ktorých tvorcovia odhaľujú budúce filmy a príchod ďalších obľúbených postáv. Film sa sústreďuje na jednotný príbeh.

Je tu ale jedna scéna, pre ktorú to neplatí. Ak si film nevidel a nechceš si skaziť prekvapenie, ďalej nečítaj. Budeme sa venovať spoilerom a tomu, o čom asi tak môže byť pokračovanie, o ktorom už hollywoodske štúdio rokuje s režisérom jednotky Mattom Reevesom.

Odporúčané
RECENZIA: The Batman RECENZIA: The Batman 3. marca 2022 o 13:30

Kto je v záverečnej scéne v Arkhame s Riddlerom?

V spomínanej scéne z konca filmu vidíme Riddlera vo väznici/ústave Arkham. Hneď vedľa neho je záhadný muž, ktorý sa mu prihovára a chváli ho za to, ako Batmanovi zavaril. Muž sa nepredstaví, a tak jeho identitu na 100 % nikto nepozná. Je tu však pár náznakov toho, kým by mohol byť.

Najprv je tu hlas herca, ktorý sa dá priradiť k Barrymu Keoghanovi, ktorého môžeš poznať z filmov Dunkirk či Eternals. Keoghan mal mať v snímke The Batman len malú rolu a už dlhé mesiace sa na internete špekulovalo, že by mohlo ísť o Jokera.

Navyše, brat herca Keoghana v dnes už zmazanom príspevku na instagrame povedal, že Barry Keoghan skutočne hrá Jokera. Štúdio Warner Bros. pri oznámení Keoghanovej účasti vo filme tvrdilo, že si zahrá policajta a kolegu Jima Gordona (Jeffrey Wright).

Vo filme sa ale vôbec neukáže. Barry Keoghan nie je žiadny béčkový herec a určite by ho tvorcovia neobsadili do roly policajta, ktorý je skrčený niekde v rohu a nič nepovie. Záhadná postava vo väznici však prehovorí a viacerí diváci, vrátane nás, sú presvedčení, že ide o jeho hlas.

Odporúčané
KVÍZ: Ako dobre poznáš filmy o Batmanovi? KVÍZ: Ako dobre poznáš filmy o Batmanovi? 8. marca 2022 o 8:30

Hlas, ktorý sa začne nekontrolovateľne smiať. Zdá sa, že ide o povestný Jokerov smiech, aj keď Keoghan na to ide inak. Nesnaží sa vytvoriť falošný, nútený smiech. Jeho smiech pôsobí autenticky a veríme, že ide ozaj z jeho úst bez toho, aby ho upravoval. Navyše, postava vo väznici spomenie slovo clown s významom šašo/Joker.

Môže ísť o náhodu, ale v tomto prípade by to bola trojitá náhoda. Je viac než pravdepodobné, že Barry Keoghan hrá nového Jokera. Možno nám to potvrdí vymazaná scéna z filmu, o ktorej hovoril aj sám režisér Matt Reeves. Ten v rozhovore pre portál TechRadar prezradil, že z konečnej verzie filmu vystrihli scénu s Batmanom a postavou Barryho Keoghana, ale plánujú ju vydať aspoň online.

Batman v nej navštívi Keoghanovu postavu vo väzení, keďže s ňou už mal dočinenia a chce ho skontrolovať. Podľa režiséra Matta Reevesa ide o človeka, z ktorého sa neskôr naozaj stane Joker.

The Batman
Zdroj: Warner Bros.

Two-Face?

Ešte je tu však jedna možnosť. Štúdio Warner Bros. aj tvorcovia filmu možno chcú divákov zmiasť. Záhadná postava vo filme má totiž veľmi zjazvenú či poškodenú tvár, čo naznačuje, že by mohlo ísť aj o záporáka menom Two-Face, ktorý má jednu polovicu tváre znetvorenú.

Obe možnosti môžu byť pravdivé alebo sa nakoniec ukáže, že Keoghan nehral nikoho významného. To by ale scéna vo väzení nedávala zmysel, preto môžeme skôr počítať s tým, že hrá Jokera alebo Two-Faca. 

Dorazí záporák Hush?

Zatiaľ nevieme, či pokračovanie skutočne uvidíme, a ani akých záporákov v nich prípadne režisér Matt Reeves postaví proti Batmanovi. Režisér spomínal, že by rád spracoval príbeh Mr. Freeza, no nepochybne má nejaké plány s Riddlerom.

Odporúčané
The Batman je druhý najväčší kinofilm od roku 2020. Režisér prezradil, či bude Joker záporákom v pokračovaní The Batman je druhý najväčší kinofilm od roku 2020. Režisér prezradil, či bude Joker záporákom v pokračovaní 7. marca 2022 o 15:30

Veľkým fanúšikom komiksov neunikne ani to, že film naráža na záporáka menom Hush. V jednej scéne je dokonca napísané slovo Hush, čo znamená, že má byť niekto ticho. Zároveň je to však meno záporáka a pravdepodobne nejde o náhodu.

V komiksoch má s Waynovcami a Batmanom bohatú minulosť, no vo filmoch by to mohlo byť inak. Riddler vo filme odhalí, že reportér Edward Elliot našiel na rodinu Waynovcov nebezpečné informácie. Pre to nakoniec aj zomrel. Civilné meno Husha je pritom Thomas Elliot. Táto verzia Batmana tak môže prepojiť mŕtveho žurnalistu s jeho potomkom. 

Hush je v komiksoch špičkový taktik a veľmi inteligentný muž, ktorý sa svojím intelektom dokáže vyrovnať Batmanovi. Je vynikajúci chirurg, schopný narábať so zbraňami a premôcť súperov v pästných súbojoch. 

Riddler na konci The Batmana zatopil Gotham a my dúfame, že to v pokračovaní ešte zohrá nejakú rolu. Koncept zatopeného Gothamu plného zločinu a vojakov s Batmanom po ich boku je vzrušujúci. 

Domov
Zdieľať
Diskusia