Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. marca 2022, 7:25
Čas čítania 1:16
Adam Novosad

Louis Vuitton vydal kolekciu šperkov so symbolom pripomínajúcim ruské Z. Vlna kritiky však zatiaľ značku neodradila

NEWS LOUIS VUITTON
Uložiť Uložené

Francúzsky módny dom čelí kritike za marketingový prešľap v situácii, keď na Ukrajine zúri ruská agresia.

Svetoznámy francúzsky módny dom Louis Vuitton spôsobil svojou novou kolekciou šperkov rozruch na internete. Na predstavení novej kolekcie šperkov s poprepletanými iniciálkami módneho domu by síce nebolo nič zvláštne, keby nepripomínali písmeno Z, ktoré ruská armáda v posledných týždňoch premenila na hlavný symbol vojny na Ukrajine.

Louis Vuitton spustil svoju novú kampaň na sériu šperkov s názvom LV Volt začiatkom týždňa a v hlavných úlohách sa predstavujú hviezdy ako Alicia Vikander, Kid Cudi či Jin Chen. Herečka Alicia Vikander dokonca na jednej propagačnej fotografii vytvára pomyselný symbol Z rukami vo vzduchu.

Módny dom na marketingový prešľap začali ľudia na Instagrame upozorňovať od prvej chvíle a sekcia komentárov momentálne obsahuje predovšetkým nahnevané otázky, či Louis Vuitton nesleduje spravodajstvo z Ukrajiny, a hromadu ukrajinských vlajok.

Aj keď prvý príspevok kampane pribudol na Instagrame značky už 22. marca, ani vlna kritiky zo strany verejnosti nezastavila spoločnosť, aby v kampani pokračovala. Propagačné videá na šperky pribúdali aj v stredu 23. marca, ale najnovšie video z kampane značka zverejnila pred pár hodinami. Módny dom sa zatiaľ ku kritike bližšie nevyjadril.




 

 

 


Zobrazit příspěvek na Instagramu


 

 

 

Příspěvek sdílený Louis Vuitton (@louisvuitton)





 

Domov
Zdieľať
Diskusia