Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. marca 2022, 11:51
Čas čítania 0:44
Eduard Starkbauer

V čínskych horách sa zrútilo dopravné lietadlo. Na palube sa nachádzalo 132 ľudí

V čínskych horách sa zrútilo dopravné lietadlo. Na palube sa nachádzalo 132 ľudí
Zdroj: TASR/AP
NEWS ČÍNA NEHODY A ÚMRTIA
Uložiť Uložené

Ide o prvú čínsku leteckú nehodu za ostatných 12 rokov.

Lietadlo typu Boeing 737 spoločnosti China Eastern so 132 ľuďmi na palube dnes havarovalo na juhozápade Číny vo vidieckej oblasti neďaleko mesta Wu-čou. Let číslo MU5735 zmizol z radarov po hodine letu, keď sa blížil do svojho cieľa. Bezprostredne po incidente nebol známy počet ranených ani obetí a na miesto havárie v hornatej oblasti okamžite vyslali záchranný tím. Podľa informácií BBC stroj po náraze na zem zachvátil požiar, ktorý sa rozšíril na okolitý les.


Informáciu o páde lietadla potvrdili štátne médiá, ktoré už zdieľali aj videá z miesta nehody. Príčinu pádu zisťuje priamo na mieste vyšetrovací tím z čínskeho úradu pre osobné letectvo.

Čínske médiá s odvolaním sa na jedného zo záchranárov uviedli, že pri nehode došlo k úplnému zničeniu lietadla a na mieste nenašli nič, čo by nasvedčovalo tomu, že nehodu niekto prežil.

Letecká spoločnosť China Eastern sa k nehode zatiaľ verejne nevyjadrila. Čínske aerolinky zaznamenali podobnú tragédiu naposledy v roku 2010, keď pri páde lietadla smerujúceho z mesta Charbin zahynulo 42 z 96 cestujúcich.

Domov
Zdieľať
Diskusia