Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. marca 2022, 19:57
Čas čítania 0:47
Ivan Koribanič TASR

VIDEO: Vo viacerých mestách na Ukrajine sa konali protesty proti okupácii. Ruskí vojaci miestnych buď rozháňali, alebo zatýkali

VIDEO: Vo viacerých mestách na Ukrajine sa konali protesty proti okupácii. Ruskí vojaci miestnych buď rozháňali, alebo zatýkali
Zdroj: TASR/AP/Efrem Lukatsky
ZAUJÍMAVOSTI PROTESTY RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT UKRAJINA
Uložiť Uložené

Podľa BBC išlo zrejme o pokojné protesty. Objavili sa však aj správy, že na niektorých z nich zasahovali ruskí vojaci.

Vo viacerých ukrajinských mestách, ktoré už obsadili ruské invázne sily, sa v nedeľu konali protesty miestnych obyvateľov. Na sociálnych sieťach sa objavili zábery zachytávajúce demonštrácie v mestách Cherson, Kachovka, Berďansk či Enerhodar, informuje stanica BBC.

Podľa BBC išlo zrejme o pokojné protesty. Objavili sa však aj správy, že na niektorých z nich zasahovali ruskí vojaci. Fotografie zverejnené na sociálnych sieťach ich zachytili pri tom, ako napríklad v meste Enerhodar zatýkajú ľudí a rozháňajú davy zhromaždených.

Starosta Enerhodaru Dmytro Orlov zároveň ruské sily obvinil z toho, že uniesli jeho zástupcu Ivana Samojďuka. „Nevieme, v akom je stave... Odvčera s ním nemáme kontakt,“ povedal Orlov prostredníctvom aplikácie Telegram.

Videozáznam zhotovený v meste Berďansk zase zachytáva, ako ruské sily zatýkajú a bijú demonštrantov. BBC upozorňuje, že pravosť záznamu dosiaľ nedokázali nezávisle overiť.

PROTEST V MESTE CHERSON


PROTEST V MESTE ENERHODAR


PROTEST V MESTE BERĎANSK

Domov
Zdieľať
Diskusia