Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. marca 2022 o 12:32
Čas čítania 0:44
Adam Novosad TASR

Rusko má silu na to, aby svojich „drzých nepriateľov poslalo tam, kam patria“, vyhlásil bývalý prezident Medvedev

Rusko má silu na to, aby svojich „drzých nepriateľov poslalo tam, kam patria“, vyhlásil bývalý prezident Medvedev
Zdroj: TASR/Michal Svítok
NEWS RUSKO VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Súčasný podpredseda Rady bezpečnosti Ruskej federácie varoval Západ, ktorý chce podľa neho roztrhať Rusko.

Bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev vo štvrtok varoval Spojené štáty, že Moskva má dostatočnú silu na to, aby poslala svojich „drzých nepriateľov tam, kam patria“.

Medvedev obvinil Západ, že sa snaží roztrhať Ruskú federáciu pomocou rusofóbneho sprisahania, avšak tento cieľ sa podľa neho nepriateľom Ruska nepodarí splniť. Bývalý prezident v súčasnosti pôsobí ako podpredseda Rady bezpečnosti Ruskej federácie.

Tieto slová povedal Medvedev v reakcii na rozhodnutie amerického senátu označiť Vladimira Putina za vojnového zločinca. Tento krok podporil aj prezident Joe Biden, ktorý na novinársku otázku, či s takýmto označením súhlasí, len skonštatoval, že aj preňho je Putin vojnový zločinec.

rusko
Zdroj: TASR/Michal Svítok


Spojené štáty so svojimi spojencami uvalili na Rusko tvrdé sankcie pre ruskú inváziu na Ukrajinu. Moskvu nimi odstrihli od veľkej časti svetovej ekonomiky, a tak teraz Rusko tvrdí, že jeho snaha nadviazať vzťahy so Západom po rozpade Sovietskeho zväzu v roku 1991 sa skončila. Namiesto toho chce nadviazať užšiu spoluprácu s krajinami ako Čína.

Odporúčané
Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár 12. júla 2024 o 10:30

Medvedev ešte vo februári uviedol, že Rusko bude vo svojej operácii na Ukrajine pokračovať, až kým nedosiahne ciele stanovené prezidentom Putinom. Západných lídrov upozornil, aby nezabudli, že ekonomické vojny sa často zmenili na skutočné.

Domov
Zdieľať
Diskusia