Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. apríla 2022, 16:30
Čas čítania 7:30
Jakub Paulík

Legálne mučenie? Extrémny strašidelný dom v USA obchádza zákony

Legálne mučenie? Extrémny strašidelný dom v USA obchádza zákony
Zdroj: Unsplash/Andy Henderson/volně k užití (ilustrační foto)
ZAUJÍMAVOSTI MCKAMEY MANOR MUČENIE RUSS MCKAMEY STRAŠIDELNÉ DOMY
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Žiaden človek by nechcel dobrovoľne trpieť, však? No nie je to úplne pravda.

Účastník podpíše zmluvu, ktorá ho upozorňuje na to, že zo strašidelného domu McKamey Manor môže odísť bez zubov, vlasov či dokonca so zlomeninami. V podstate sa tak z neho na niekoľko minút až hodín stáva dobrovoľný otrok ochotný podstúpiť viac než sto rôznych spôsobov mučenia.

Russ McKamey, zakladateľ extrémneho strašidelného domu, ako býva oficiálne označovaný, tvrdí, že to všetko je iba jedna veľká šou. Viaceré prípady však naznačujú, že v McKamey Manor neraz prekročili hranice.

Jedna z účastníčok tvrdila, že ju topili pod vodou, aj keď opakovala, že chce ísť preč. Ďalšiu údajne bili do tváre, zakopali ju pod zem a pred odchodom sa jej vyhrážali, že nikdy nemá povedať, čo sa jej naozaj stalo. Čo môže s človekom spraviť skúsenosť s „dobrovoľným mučením“? A ako je vôbec možné, že to organizátorom prejde?

Na Refresheri sa venujeme téme darkturizmu na Slovensku či paranormálnym javom, pri ktorých sa dostávame aj na miesta, kde údajne straší. Našu prácu môžeš podporiť ako člen klubu Refresher+.

Účastníčka Amy ľuďom odkázala, aby sa extrémnemu strašidelnému domu McKamey Manor vyhli.
Účastníčka Amy ľuďom odkázala, aby sa extrémnemu strašidelnému domu McKamey Manor vyhli. Zdroj: Youtube/McKamey Manor

Podpísal by si takúto zmluvu?

Každá hororová atrakcia má svoje pravidlá a McKamey Manor nie je výnimkou. Vstup je povolený len pre dospelých od 21 rokov a v prípade 18-ročných záujemcov je nutný súhlas zákonného zástupcu, píše The USA Today. Účastník musí prejsť testom na drogy, zvládnuť fyzickú a zdravotnú previerku a preukázať sa zdravotným poistením.

Odporúčané
Toto je 5 strašidelných Airbnb ubytovaní v okolí Slovenska. V jednom sa nachádzajú duchovia, netreba sa ich vraj báť Toto je 5 strašidelných Airbnb ubytovaní v okolí Slovenska. V jednom sa nachádzajú duchovia, netreba sa ich vraj báť 13. októbra 2023, 11:00

Organizátor si navyše vyhradzuje právo skontrolovať históriu jeho sociálnych sietí. Účastník si je pritom vedomý, že všetky osobné informácie môžu byť proti nemu v McKamey Manor použité. Ak o niekom zistia, že trpí klaustrofóbiou, je pravdepodobné, že ho zahrabú pod zem, zatvoria v truhle alebo vložia do priestorov, ktoré majú predstavovať falošnú márnicu.

Prečo by chcel niekto dobrovoľne podstúpiť takéto peklo? „Domnievam sa, že motivácia by mohla byť podobná ako pri adrenalínových športoch, teda napríklad túžba po niečom novom, po zážitku nad rámec každodennosti alebo po mapovaní a posúvaní vlastných hraníc,“ povedala pre Refresher psychologička Zdeňka Pospíšilová.

Záujemcovia si musia pozrieť kompiláciu videí predošlých účastníkov, v ktorých podľa Newsweeku často zaznie dôrazné upozornenie. „Toto skutočne nechceš urobiť,“ odrádzajú všetkých účastníci, ktorí si prešli rôznymi druhmi simulovaného mučenia. Samozrejme, na mnohých ľudí to môže mať presne opačný efekt, a tak si povedia, že to musia skúsiť.

V neposlednom rade je nutné podpísať a nahlas prečítať dlhý zmluvný dokument, ktorým sa účastník atrakcie vzdáva mnohých práv. Okrem iného obsahuje viac než sto situácií, do ktorých sa môže jedinec dostať. Účastník má právo vyhnúť sa dvom zvoleným situáciám, ostatné sú na výbere organizátora. Zámerom je pritom sústrediť sa na veci, ktoré najviac desia individuálnych účastníkov.

Odporúčané
Boli slávni lovci duchov Warrenovci podvodníci alebo hrdinovia? Toto sú skutočné príbehy za strašením v Connecticute a Amityville Boli slávni lovci duchov Warrenovci podvodníci alebo hrdinovia? Toto sú skutočné príbehy za strašením v Connecticute a Amityville 10. septembra 2023, 12:30

Niektorí sa môžu dostať do situácie, keď budú plávať okolo kajmanov alebo im hlavu ponoria do odpadovej vody či nádrže plnej murén. „Neuhryznú vás, ale omotajú sa vám okolo tváre,“ cituje Russa McKameya Megan Selingová v reportáži pre Nashville Scene.

V McKamey Manor sa využívajú aj paralyzéry či paintballové pištole a treba rátať s tým, že účastník sa možno dostane k ochutnávke švábov. Ak sa niekto povracia, herci ho môžu nútiť zjesť vlastné vývratky. Účastník môže odísť domov bez svojich vlasov či obočia alebo so zlámanými prstami po stúpení na pascu na myši, na čo sa upozorňuje v pravidle číslo 30. Záujemcovia za účasť v McKamey Manor neplatia peniazmi, ale krmivom pre psy, ktoré McKamey ako milovník štvornohých miláčikov daruje útulku.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 111954 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo sa v McKamey Manor stalo ženám, ktoré vraj nechceli pustiť preč.
  • O probléme s pracovníkom, ktorý dievčatám predával drogy.
  • Aké drsné situácie obsahuje zmluva, ktorou sa človek vzdáva časti svojich práv.
  • Prečo sa podľa psychologičky hlási niekto do práce, pri ktorej simulovane mučí ľudí.
  • Prečo mal šéf atrakcie problémy s políciou.
Domov
Zdieľať
Diskusia