Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. marca 2022, 22:06
Čas čítania 0:38
Martin Adam Pavlík TASR

NAKA zadržala troch ľudí, ktorí údajne pracovali pre Putinov režim. SIS tvrdí, že žiadny z nich nebol ich zamestnanec

NAKA zadržala troch ľudí, ktorí údajne pracovali pre Putinov režim. SIS tvrdí, že žiadny z nich nebol ich zamestnanec
Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky
ZAUJÍMAVOSTI RUSKO SLOVENSKÁ INFORMAČNÁ SLUŽBA (SIS)
Uložiť Uložené

Polícia avizovala, že bližšie informácie poskytnú na utorkovej (15. 3.) tlačovej konferencii.

Dnes sme informovali, že NAKA zadržala plukovníka zo slovenského ministerstva obrany, príslušníka Slovenskej informačnej služby a pracovníka webu Hlavné správy. Podľa informácií portálu obvinili minimálne dve z troch osôb, jedna sa už k vyzvedačstvu pre režim Vladimira Putina priznala.

Podľa hovorkyne SIS Simony Svítkovej žiadna zo zadržaných osôb v súvislosti s trestným činom vyzvedačstva nie je v služobnom pomere k Slovenskej informačnej službe (SIS). „SIS v súvislosti s medializovaným zadržaním určitých osôb orgánmi činnými v trestnom konaní nemôže z dôvodu ochrany záujmu na účely trestného konania a ochrany utajovaných skutočností poskytnúť bližšie informácie. Uvádza však, že uvedený prípad nie je pre spravodajskú službu nijako prekvapujúci,“ uviedla v pondelok hovorkyňa.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Jakub Kotian


SIS deklarovala, že zabezpečovanie spravodajskej ochrany štátu aj pred najzávažnejšími činmi ohrozujúcimi jeho základy a bezpečnosť vrátane nepriateľských aktivít cudzej moci je jej najvyššou prioritou, čo preukazujú aj opatrenia súvisiace s uplatňovaním diplomatických prostriedkov a ďalších prostriedkov na ochranu suverenity Slovenskej republiky. Polícia avizovala, že bližšie informácie poskytne na utorkovej (15. 3.) tlačovej konferencii.

Domov
Zdieľať
Diskusia