Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. marca 2022, 17:02
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

NAKA zadržala prokremeľských špiónov z ministerstva obrany, SIS a Hlavných správ

NEWS NÁRODNÁ KRIMINÁLNA AGENTÚRA
Uložiť Uložené

Národná kriminálna agentúra vykonáva zásahy v súvislosti so špionážou v prospech Ruska. Funkcionárom vraj za informácie platil človek z ruskej ambasády.

Národná kriminálna agentúra zadržala osoby, ktoré podozrieva, že donášajú informácie pre Rusko. Informuje o tom Denník N, podľa ktorého NAKA zadržala plukovníka zo slovenského ministerstva obrany, príslušníka Slovenskej informačnej služby a pracovníka webu Hlavné správy. Podľa informácií portálu obvinili minimálne dve z troch osôb, jedna sa už k vyzvedačstvu pre režim Vladimira Putina priznala. 

„Osoby údajne podplácal zamestnanec ruského veľvyslanectva na Slovensku,“ tvrdí Denník N, podľa ktorého už Slovensko reagovalo vyhostením troch ruských diplomatov. Tí majú na opustenie krajiny 72 hodín. 

„Ministerstvo zahraničných vecí Slovenskej republiky zároveň dôrazne vyzýva Veľvyslanectvo Ruskej federácie v Slovenskej republike, aby jeho zástupcovia vykonávali svoju činnosť v súlade s Viedenským dohovorom o diplomatických stykoch, k čomu sa obe krajiny v minulosti zaviazali, a aby upustili od ďalších aktivít v rozpore s predmetným dohovorom, ďalšími ustanoveniami medzinárodného práva a diplomatickými zvyklosťami.“

Odporúčané
Ako polícia od volieb stíha poslancov od Matoviča, Kollára aj Pellegriniho rad-radom Ako polícia od volieb stíha poslancov od Matoviča, Kollára aj Pellegriniho rad-radom 7. mája 2022, 16:30

Orgány činné v trestnom konaní poskytnú viac informácií na tlačovej konferencii. Minister obrany Jaroslav Naď už pred niekoľkými dňami avizoval, že má informácie o tom, že konšpiračný web Hlavné správy dostáva peniaze od ruskej ambasády. Medzičasom Národný bezpečnostný úrad rozhodol o vypnutí tohto webu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia