Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. marca 2022, 17:03
Čas čítania 0:41
Viktor Kniš TASR

Masaker a barbarské zabíjanie detí na Ukrajine sa musia skončiť, vyzval pápež František. V pondelok ho navštívi premiér Heger

NEWS EDUARD HEGER KONFLIKT NA UKRAJINE PÁPEŽ RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Predseda vlády Eduard Heger už odletel do Vatikánu.

Pápež František v nedeľu zatiaľ najostrejšie odsúdil vojnu na Ukrajine, pričom uviedol, že táto „neakceptovateľná ozbrojená agresia“ a masaker sa musia skončiť.


„V mene Boha vás žiadam, ukončite tento masaker,“ uviedol František po pravidelnej nedeľnej modlitbe Anjel Pána na Námestí sv. Petra. 

Hlava katolíckej cirkvi zároveň odsúdila barbarské zabíjanie detí a civilistov, ako i bombardovanie ukrajinských nemocníc, ku ktorému podľa pápeža prichádza bez rozumného strategického dôvodu.


„Nech je v mene Boha vypočutý plač trpiacich ľudí a nech sa bombardovanie a útočenie skončia,“ dodal František, podľa ktorého hrozí, že z ukrajinských miest sa stanú cintoríny.

Predseda vlády Eduard Heger odletel v nedeľu krátko pred 16.00 h do Talianska, s pápežom sa stretne v pondelok. 


Úrad vlády SR pripomína, že premiér sa stretne aj so štátnym sekretárom, kardinálom Pietrom Parolinom. V rámci pracovnej cesty navštívi i Pápežské slovenské kolégium sv. Cyrila a Metoda, kde sa stretne s vedením kolégia a krajanmi pôsobiacimi v štruktúrach Vatikánu a na pápežských univerzitách. „Predseda vlády navštívi takisto emeritného prefekta Kongregácie pre evanjelizáciu národov, slovenského kardinála Jozefa Tomka,“ dodal ÚV SR.

Pápež
Zdroj: TASR - Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia