Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. marca 2022, 7:39
Čas čítania 0:51
Tímea Krauszová

Taliansko vyčlenilo rozpočet, z ktorého ti zaplatia svadbu hoci aj v Ríme. Získať môžeš grant až do výšky dvetisíc eur

Taliansko vyčlenilo rozpočet, z ktorého ti zaplatia svadbu hoci aj v Ríme. Získať môžeš grant až do výšky dvetisíc eur
Zdroj: Unsplash/Álvaro CvG/volně k užití
ZAUJÍMAVOSTI SVADBA TALIANSKO
Uložiť Uložené

Peniaze môžeš využiť na oblečenie, výzdobu, zaplatenie prenájmu miestnosti alebo aj na služby kaderníka či maskérky.

Taliansky región Lazio, v ktorom sa nachádza aj Rím, vyčlenil 10 miliónov eur na podporu svadieb. Ide o peniaze z fondu na revitalizáciu po covidovej pandémii, pričom jeden pár môže získať grant v maximálnej výške dvetisíc eur, informuje CNN. Kampaň s názvom Nel Lazio Con Amore (V Laziu s láskou) podporí sobáše, ktoré sa uskutočnia kdekoľvek v regióne v roku 2022.

Medové týždne na účet podniku

Celkový rozpočet môžeš minúť takmer bez obmedzenia. Peniaze sa dajú využiť na kúpu svadobných šiat alebo oblekov, prsteňov, prenájom miestnosti či na zaplatenie účesu a mejkapu. Na prenájom priestorov na hostinu, na katering alebo medové týždne môžeš využiť maximálne 700 eur.

Sobáš sa môže uskutočniť kdekoľvek v regióne vrátane hlavného mesta Ríma. Platby za služby musia prebehnúť medzi 14. decembrom 2021 a 31. januárom 2023, a to osobne, nie online. Faktúry ti uhradia po zaplatení, pričom na každom potvrdení musí byť jasne uvedené, že ide o platby za služby, ktoré súvisia so sobášom. Samozrejme, celkovo môžeš na svadbu minúť aj viac než dvetisíc eur, no to je najviac, koľko ti zaplatia.

Odporúčané
Celebritný kuchár Massimo: Michelin by Slovensku pomohol. Reštaurácie niekedy spolupracujú s nevhodnými influencermi (Rozhovor) Celebritný kuchár Massimo: Michelin by Slovensku pomohol. Reštaurácie niekedy spolupracujú s nevhodnými influencermi (Rozhovor) 15. apríla 2024, 14:30

Prihlásiť sa môžu Taliani aj cudzinci, avšak webstránka aj samotná prihláška sú dostupné len v taliančine. Na podanie prihlášok nie je daný pevný deadline: grantová výzva sa ukončí v momente, keď sa vyčlenených 10 miliónov eur minie.

Domov
Zdieľať
Diskusia