Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2022 o 12:06
Čas čítania 1:22
Daniel Mikolášik

Redaktorka RTVS zinscenovala rozhovor so známym youtuberom z kanálu Kluci z Prahy. Nikdy sme sa nestretli, odkazuje Rubeš

Redaktorka RTVS zinscenovala rozhovor so známym youtuberom z kanálu Kluci z Prahy. Nikdy sme sa nestretli, odkazuje Rubeš
Zdroj: TASR/Michal Svítok
NEWS KLUCI Z PRAHY PRAHA RTVS
Uložiť Uložené

Nielenže k údajnému rozhovoru nikdy nedošlo, ale redaktorka si navyše pomýlila aj meno youtubera a reportéra.

Relácia Štúdio svet z dielne RTVS v sobotu 5. marca odvysielala turistickú reportáž z Prahy, ktorej autorkou je dlhoročná redaktorka verejnoprávnej stanice Ľubica Hargašová. V reportáži však redaktorka podľa portálu O médiách zinscenovala rozhovor so známym youtuberom a reportérom Jankom Rubešom z kanálu Kluci z Prahy, ktorý má aktuálne takmer 400-tisíc odoberateľov.

„Sme na Celetní ulici pred elegantným domom U černé Matky Boží. Tu je od roku 1912 Grand Café Orient. Priamo pred budovou sme stretli Jirku, autora knižného turistického sprievodcu po pražských kaviarňach. Hneď sa ujal úlohy hostiteľa,“ hovorí Hargašová v relácii. Po nej nasleduje hlas a komentovanie českého youtubera Janka Rubeša.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Janek Rubes (@janekrubes)

Nejde však o jeho hodnotenie kaviarne pre RTVS, ale o vystrihnutú časť z videa „Nejhezčí kavárny, které v Praze známe“, ktoré vyšlo na kanáli Kluci z Prahy ešte začiatkom decembra minulého roka. Do toho opäť vstupuje Hargašová: „Spoločne zdolávame niekoľko poschodí a pred nami je cieľ, ktorý stojí za to...“

Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá oáza pokoja na okraji Prahy. Záhradná chata stála majiteľov približne 40-tisíc eur    FOTO: Takto vyzerá oáza pokoja na okraji Prahy. Záhradná chata stála majiteľov približne 40-tisíc eur 18. júla 2024 o 10:30

Voči zavádzajúcej pasáži, ktorá v relácii Štúdio svet odznela, sa na svojom Twitteri ohradil aj samotný Rubeš. Ten RTVS a redaktorke, ktorá je aktuálne nominovaná na Krištáľové krídlo v kategórii publicistika a literatúra, odkázal: „Nevolám sa Jirka a nikdy som sa s vami nestretol.“ K tweetu pridal aj pasáž z relácie, v ktorej redaktorka zinscenovala stretnutie a rozhovor. RTVS sa k situácii zatiaľ nijako nevyjadrila.

Aktualizácia o 17.33 h: Po medializovaní zinscenovaného rozhovoru prišla Hargašová o nomináciu na cenu Krištáľové krídlo za rok 2021.

„Vzhľadom na vzniknutú situáciu sme s odbornou porotou Krištáľového krídla, predsedom veľkej poroty a garantkou prehodnotili nomináciu Ľubice Hargašovej na cenu Krištáľové krídlo za rok 2021. S prihliadnutím na štatút a filozofiu Krištáľového krídla sa členovia poroty, organizátor a garantka podujatia zhodli na stiahnutí nominácie Ľubice Hargašovej na cenu Krištáľové krídlo za rok 2021,“ uviedla riaditeľka Krištáľového krídla Katarína Srkala.

Vzhľadom na incident s ňou ukončila spoluprácu aj RTVS, ktorej vedenie označilo pochybenie redaktorky za neprijateľné. 

Domov
Zdieľať
Diskusia