Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. marca 2022 o 19:12
Čas čítania 0:48
Martina Havranová

Sankcie pripravili najbohatších Rusov už o 80 miliárd dolárov. Podľa expertov je to zrejme len začiatok

Sankcie pripravili najbohatších Rusov už o 80 miliárd dolárov. Podľa expertov je to zrejme len začiatok
Zdroj: Wikimedia Commons/Alberto G Rovi
POLITIKA KONFLIKT NA UKRAJINE RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT
Uložiť Uložené

Najprudší prepad hodnoty majetku zaznamenal Gennadij Timčenko, ktorého majetok sa zmenšil o polovicu.

Ruský útok na Ukrajinu prinútil západné štáty uvaliť tvrdé sankcie proti Rusku a ľuďom spojeným s režimom Vladimira Putina. Osobné sankcie mierené na ruských oligarchov spoločne s kolapsom rubľa a ruskej ekonomiky spôsobili rýchly koniec jednej triedy ruských elít po celom svete. Informuje TASR s odvolaním sa na Bloomberg Billionaires Index.

V uplynulých dňoch úrady zhabali dve megajachty, Dilbar patriacu Ališerovi Usmanovovi a Amore Velo Igora Sečina. Britská vláda požaduje aj zhabanie nehnuteľností ruských miliardárov v Spojenom kráľovstve. Vznikla aj nová globálna pracovná skupina, ktorej úlohou je hľadať majetky Rusov na sankčných zoznamoch. Podľa expertov je to zrejme len začiatok, no už teraz má zásadný vplyv na majetky ruských oligarchov. 

ukrajina, rusko, jachta, dilbar
Zdroj: Wikimedia Commons/Alberto G Rovi

Majetok Usmanova, na ktorého Európska únia uvalila sankcie, sa za jeden týždeň znížil o 1,7 miliardy amerických dolárov. Najbohatší Rus, Vladimir Potanin, ktorý zatiaľ nie je na sankčných zoznamoch, prišiel o necelú štvrtinu majetku, jeho hodnota sa znížila na 25 miliárd amerických dolárov. 

Odporúčané
Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár 12. júla 2024 o 10:30

Najprudší prepad hodnoty majetku zaznamenal Gennadij Timčenko, ktorý kontroluje Volga Group, z 22 miliárd amerických dolárov na presnú polovicu – 11 miliárd. Šéf plynárenskej firmy Novatek Leonid Mikhelson prišiel o 10,5 miliardy amerických dolárov. Medzi ďalšími zaznamenal veľkú stratu ťažobný magnát Alexej Mordašov, ktorého majetok sa zmenšil o 5,6 miliardy.

Domov
Zdieľať
Diskusia