Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2022, 16:04
Čas čítania 0:42
Adam Novosad

V Rusku vymývajú mozgy školákom: Kremeľ ich poučil o „nevyhnutnosti špeciálnej operácie“ na Ukrajine špeciálnym videom

V Rusku vymývajú mozgy školákom: Kremeľ ich poučil o „nevyhnutnosti špeciálnej operácie“ na Ukrajine špeciálnym videom
Zdroj: ruské ministerstvo školství
NEWS RUSKO UKRAJINA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Učitelia po celej krajine museli premietnuť školákom video, v ktorom obhajujú inváziu na Ukrajinu.

Ruskí školáci boli vo štvrtok poučení o „nevyhnutnosti špeciálnej operácie“ na Ukrajine. Kremeľ uviedol, že školopovinné deti po celom Rusku mali virtuálnu lekciu o tom, „prečo je oslobodzovacia misia na Ukrajine nevyhnutnosťou“


„Školákom priblížime pozadie aktuálneho diania. Dozvedia sa o nebezpečenstve, ktoré pre našu krajinu predstavuje NATO, prečo sa Rusko postavilo na ochranu civilistov v Doneckej a Luhanskej ľudovej republike. Video im pomôže zistiť, ako rozlíšiť pravdu v obrovskom prúde informácií, fotografií a videí, ktoré dnes zaplavujú internet,“ uviedlo ešte v stredu ruské ministerstvo školstva, ktoré oznámilo, že video sa bude premietať v školách vo štvrtok o 10.00 h nášho času.

rusko, ukrajina
Zdroj: Ruské ministerstvo školstva

Učitelia podľa zverejnených informácií dostali už minulý týždeň letáky s inštrukciami, ako majú vojenskú inváziu na Ukrajine odprezentovať školákom.

V manuáloch sa píše, že Ukrajina do 20. storočia neexistovala a od roku 2014 jej vládne bábkový režim v rukách USA. Inštrukcie nevynechali ani vymyslené tvrdenia o genocíde v Donbase, pre ktoré teraz Rusko „muselo začať špeciálnu operáciu na udržanie mieru“.

Virtuálna lekcia je verejne dostupná na sociálnej sieti VKontakte. Video malo vo štvrtok na poludnie viac než milión pozretí.

Domov
Zdieľať
Diskusia