Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2022, 17:49
Čas čítania 0:50
Viktor Kniš

Ministerstvo vnútra rieši policajtov, ktorí mali v aute symbol ruských separatistov. Je to neakceptovateľné, tvrdí Mikulec

NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Policajti nechceli stužku vysvetľovať a zvedavého občana poslali dovzdelať sa. Zdá sa, že v práci budú mať poriadny problém.

Ministerstvo vnútra tvrdí, že proruský symbol podporujúci separatistov v policajtom aute pred úradom vlády vyhodnotilo ako nedorozumenie. Portál Topky zverejnil fotografie, z ktorých vyplýva, že v policajnom aute mali príslušníci zákona zavesenú čierno-oranžovú stuhu, akú nosia agresori, ktorí momentálne vyčíňajú na Ukrajine. 

„Podľa informácií, ktorými disponujeme, nešlo v tomto prípade o úmyselnú propagáciu ruskej agresie, ale o nedopatrenie. Po upozornení bol tento symbol zo služobného auta odstránený.

Vami uvedenú vec zároveň preveruje príslušný útvar MV SR. V prípade, ak došlo k pochybeniu, budú vyvodené dôsledky. Uvedomujeme si nevhodnosť prezentácie tohto symbolu vzhľadom k aktuálnej situácii na Ukrajine a považujeme takýto spôsob prezentácie za neakceptovateľný,“ napísal portálu Topky rezort vnútra. 

Samotný minister vnútra Roman Mikulec označil takéto symboly v služobných autách Policajného zboru za neakceptovateľné. 

Občan Slovenska, ktorý policajtov nafotil a aj konfrontoval s významom tohto symbolu, dostal len odpoveď, aby sa dovzdelal. Policajt podľa portálu TV Noviny nebol ochotný vysvetliť, čo táto stuha v jeho ponímaní značí.

Odporúčané
Pýtali sme sa Slovákov, kto začal vojnu na Ukrajine (Reportáž) Pýtali sme sa Slovákov, kto začal vojnu na Ukrajine (Reportáž) 10. augusta 2023, 14:16

Pôvodne išlo o tradičný ruský symbol vojenskej cti, ktorým si uctievajú padlých vojakov. Pre mnohých Rusov ide o spomienku na vojakov Červenej armády, ktorí v druhej svetovej vojne padli vo vojne proti Hitlerovmu Nemecku. Od roku 2014 nabrala iný význam, keď ju začali zneužívať vodcovia v samozvanej Doneckej a Luhanskej republike ako svoj symbol.

Na archívnej snímke z 1. októbra 2014 najvyšší predstaviteľ Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Alexandr Zacharčenko.
Na archívnej snímke z 1. októbra 2014 najvyšší predstaviteľ Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Alexandr Zacharčenko. Zdroj: TASR/AP/Darko Vojinovic
Domov
Zdieľať
Diskusia