Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
28. februára 2022, 19:12
Čas čítania 0:39
Daniel Mikolášik

FIFA a UEFA vylúčili všetky ruské futbalové tímy z medzinárodných súťaží

ŠPORT FUTBAL UEFA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Dôvodom je aktuálna ruská invázia na Ukrajinu.

Medzinárodná futbalová federácia FIFA a Európska futbalová únia UEFA pozastavili všetkým ruským klubom a národnému tímu účasť v medzinárodných futbalových súťažiach. Dôvodom je aktuálna ruská invázia na Ukrajinu. Rozhodnutie platí do odvolania, informuje BBC.

Rusko si tak nezahrá o postup na MS 2022 do Kataru, ženskému tímu zakázali vstup na tohtoročné letné majstrovstvá Európy a Spartak Moskva skončil v osemfinále Európskej ligy. „Futbal je jednotný a plne solidárny so všetkými ľuďmi na Ukrajine,“ uviedli v spoločnom vyhlásení FIFA a UEFA. 

FIFA ruskej reprezentácii najprv v nedeľu nariadila, že môže hrať len pod hlavičkou Ruskej futbalovej únie (RFU) a zakázala im používať národnú vlajku a hymnu. V pondelok napokon zakázala akúkoľvek účasť ruského národného tímu na medzinárodných súťažiach.

Taktiež finále Ligy majstrov v roku 2022, ktoré sa malo hrať v ruskom Petrohrade, nakoniec presunuli do Paríža. Finále najprestížnejšej európskej klubovej súťaže sa malo hrať v Petrohrade 28. mája. Po piatkovom stretnutí UEFA potvrdila, že zápas sa nebude konať v Gazprom Arene, ale na Stade de France v Paríži.

Domov
Zdieľať
Diskusia