Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. februára 2022, 12:38
Čas čítania 0:36
Kamila Šebestová

Antonina Vadalu prepustili z väzenia v talianskom Turíne. V októbri 2019 ho pritom odsúdili na 9 rokov za pašovanie drog

NEWS DROGY VRAŽDA JÁNA KUCIAKA
Uložiť Uložené

O prepustení Antonina Vadalu informovali talianske médiá.

Antonino Vadala je opäť na slobode. Taliansky podnikateľ, ktorého spájali s vraždou novinára Jána Kuciaka, dostal trest vo výške 9 rokov a 4 mesiace za pašovanie kokaínu. Najvyšší súd v Benátkach ho však teraz prepustil. 

Antonino Vadala je zároveň členom známej talianskej mafie 'Ndrangheta. Žil však v Michalovciach, kde podnikal v agrosektore. Ján Kuciak o Antoninovi Vadalovi písal vo svojom poslednom článku, kde odhalil, že bývalá radkyňa Roberta Fica Mária Trošková bola Vadalova milenka. V článku rozoberal aj podvody s agrodotáciami a vratkami DPH, uvádza televízia JOJ vo svojej reportáži o prepustení Vadalu. 

Podľa zdroja televízie JOJ sú za prepustením procesné chyby. Antonino Vadala bol vo väzení spolu so 17 obžalovanými. Obchodovali s drogami a pokúšali sa o otvorenie novej drogovej cesty z Južnej Ameriky do Európy.

Jeho svokor Diego Roda sa, naopak, na Zemplíne ďalej teší povesti váženého a bohatého podnikateľa. Svoje chovateľské a družstevné agroimpérium tu buduje od roku 1993.

Odporúčané
Po hovädzom a kokaínovom biznise Antonina Vadalu zostali na Zemplíne eseročky, dlhy a ruiny Po hovädzom a kokaínovom biznise Antonina Vadalu zostali na Zemplíne eseročky, dlhy a ruiny 2. marca 2020, 21:46
Domov
Zdieľať
Diskusia