Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. februára 2022, 8:08
Čas čítania 1:14
Adam Novosad

Orange: ak odídeš pre zvyšovanie cien, operátor ti zruší číslo a neumožní ti ho preniesť. Ponechať si ho môžeš s pokutou

NEWS ORANGE
Uložiť Uložené

Orange sa rozhodol odchod zákazníkom skomplikovať, aby akceptovali zvyšovanie cien.

Slovenskí operátori ohlásili v reakcii na vysokú infláciu zvyšovanie cien za svoje služby. Orange si bude od 5. marca účtovať viac za mobilné paušály, internet v domácnostiach aj televíziu, a tak sa firma rozhodla zákazníkom s viazanosťou umožniť odchod napriek tomu, že im zmluvy nevypršali, informuje Živé.sk.

Na prvý pohľad sa môže zdať, že Orange vyšiel klientom v ústrety, lenže firma zákazníkom, ktorí v reakcii na zvyšovanie cien odídu počas viazanosti, nadobro zruší telefónne číslo. Za bežných okolností je potrebné operátorovi zaplatiť zmluvnú pokutu, ak sa človek rozhodne vypovedať paušál či internet predtým, ako sa mu skončí viazanosť, ale v tomto prípade pokutu platiť netreba.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Facebook/Orange

„Odstúpiť od zmluvy bez zmluvnej pokuty alebo akýchkoľvek ďalších nákladov môžete do jedného mesiaca po ‚obdržaní‘ informácie o zmenách. Môžete tak urobiť buď na predajnom mieste Orangeu, alebo zaslaním písomného odstúpenia od zmluvy na adresu spoločnosti,“ vysvetľuje operátor.

Odporúčané
Sviatky podľa slovenských influencerov: Od hygge cez zoznamy až po originálne darčeky Sviatky podľa slovenských influencerov: Od hygge cez zoznamy až po originálne darčeky 6. decembra 2023, 15:30

V tomto prípade môžeš na svoje telefónne číslo zabudnúť, pretože podľa Orangeu znamená vypovedanie zmluvy zrušenie všetkých služieb spoločne so zrušením čísla. Ak si však napriek tomu chceš číslo ponechať, Orange ti to umožní, avšak budeš si musieť zaplatiť štandardnú zmluvnú pokutu vo výške stanovenej v tvojom kontrakte.

Od 1. augusta tohto roka vojde do platnosti regulácia, podľa ktorej budú operátori nútení umožniť zákazníkom ponechať si číslo po ukončení zmluvy, a tak Orange našiel spôsob, ako nateraz platné pravidlá využiť vo svoj prospech.  

Orange už skôr oznámil, že v súčasnej ekonomickej situácii bude musieť pristúpiť k plošnému zvyšovaniu cien za svoje služby. V praxi pôjde o navýšenie cien od 1 až do 3 eur za mesačné poplatky, pričom Orange nie je jediným operátorom, ktorý na infláciu zareagoval navyšovaním cien.

Takýto krok urobil aj operátor O2, podľa ktorého zdražovanie o 1 euro vyplýva z nákladov. Za hlavný dôvod označil „pokračujúci rast cien v ekonomike SR, ako aj avizovaný skokový rast nákladov na energie, ktoré sú nevyhnutné na prevádzku mobilných sietí“.

Domov
Zdieľať
Diskusia