Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
14. februára 2022, 11:24
Čas čítania 1:18
Dominik Vetrák

Trailer na seriál Pán prsteňov: teš sa na veľkolepé fantasy a návrat Galadriel, Elronda či temného pána

FILMY A SERIÁLY PÁN PRSTEŇOV – SERIÁL (RINGS OF POWER)
Uložiť Uložené

Očakávaný seriál zo sveta Pána prsteňov sa na Amazon Prime Video začne vysielať 2. septembra 2022.

Amazon konečne ukázal prvé zábery z očakávaného The Lord of the Rings: The Rings of Power. Príbeh sa bude odohrávať počas druhého veku, teda tisícky rokov pred udalosťami Pána prsteňov.

Pre dej seriálu bude dôležité aj kráľovstvo Númenor, odkiaľ pochádzajú predkovia kráľa Aragorna. Kráľovstvo Númenor sa v priebehu rokov zničilo a zatopilo. Seriál nám ukáže, čo presne sa s ním stalo.

Odporúčané
RECENZIA: Horizon: Forbidden West (PS5) RECENZIA: Horizon: Forbidden West (PS5) 14. februára 2022, 9:01

Tvorcovia aj napriek obrovskému rozdielu v časovej línii využijú niektoré postavy zo slávnej trilógie od režiséra Petra Jacksona. V prvej sérii údajne uvidíme Galadriel, Elronda či Saurona. Zvyšok seriálu budú tvoriť nové postavy, ktoré budú hrať prevažne málo známi herci.

Pôjde o najdrahší seriál v histórii, keď bude stáť takmer 500 miliónov dolárov. Posledná séria Game of Thrones stála HBO asi 100 miliónov dolárov. Tu je vysvetlenie, prečo bude Pán prsteňov až taký drahý. 

Dej seriálu bude sledovať vytvorenie prsteňov moci. Seriál sa má začať po porážke temného boha Morgotha. Elfka Galadriel hľadá zvyšky jeho stúpencov po celej krajine, zatiaľ čo Morgothov učeň Sauron sa niekam schoval.

Seriál zachytí aj príbeh Isildura, ktorý na začiatku filmového Pána prsteňov odťal Sauronovi prsty a zmocnil sa hlavného prsteňa moci. Ako je to možné, keď seriál má byť zasadený tisícky rokov pred udalosti Pána prsteňov?
 

Seriál totiž rázne zmení časovú os vytvorenú tvorcom kníh J. R. R. Tolkienom. V seriáli sa v priebehu niekoľkých desiatok rokov udejú udalosti a príbehy, ktoré sa v knihách diali naprieč tisíckami rokov.

Tvorcovia seriálu nechcú vytvoriť len ďalší Game of Thrones. Podľa nich bude príbehom, ktorý si užijú aj 11-ročné deti, aj keď si možno občas budú musieť zakryť oči, keď to bude príliš akčné či strašidelné. To rozhodne neznie ako atmosféra Pána prsteňov, ktorá nie je vytvorená pre detské publikum.

Odporúčané
Finále Rings of Power odhalilo, kto je Sauron a kto je mysteriózny mág, ktorý spadol z nebies Finále Rings of Power odhalilo, kto je Sauron a kto je mysteriózny mág, ktorý spadol z nebies 17. októbra 2022, 10:23

Fanúšikovia Stredozeme, kde sa tieto príbehy od zosnulého spisovateľa J. R. R. Tolkiena odohrávajú, budú určite dúfať, že tvorcovia len preháňajú a seriál bude pre vyspelé publikum. Rozhodne v ňom však nečakaj prehnanú nahotu, sex a extrémne brutálne zábery ako v Game of Thrones.

Domov
Zdieľať
Diskusia