Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. februára 2022 o 17:56
Čas čítania 0:36
Daniel Mikolášik

Po silných mrazoch sa počasie prudko zmení. V niektorých častiach Slovenska sa oteplí až na 10 stupňov

NEWS POČASIE
Uložiť Uložené

V piatok a cez víkend sa výrazne oteplí.

Zatiaľ čo na väčšine Slovenska posledné dni dominujú silné mrazy a husté sneženie, čoskoro ich na teplomere vystriedajú výrazne kladné hodnoty. Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu bude v piatok najvyššia denná teplota v južnej polovici západného Slovenska a miestami aj na juhu stredného Slovenska 5 až 10 stupňov Celzia.

SHMÚ informuje aj o veľkej, miestami prechodne zmenšenej oblačnosti, a to najmä popoludní. Sneženie bude na severe a východe ojedinelé spočiatku. V nižších polohách sa priprav na dážď so snehom alebo dážď.

„V noci prejde cez našu oblasť ďalej na východ teplý front spojený s hlbokou tlakovou nížou so stredom nad Nórskym morom. Cez deň sa stredná Európa bude nachádzať v jej teplom sektore,“ dodáva ústav.

Cez víkend budú priaznivejšie teploty pokračovať a rozšíria sa aj na ďalšie miesta Slovenska. Denné maximá sa v sobotu vyšplhajú od troch až po osem stupňov Celzia. V nedeľu meteorológovia očakávajú veľmi podobné počasie s najvyššou dennou teplotou 9 stupňov Celzia.

oteplenieteplomerjarbratislava
Zdroj: Ilustračná fotografia: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia