Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. februára 2022 o 8:24
Čas čítania 1:46
Tímea Krauszová

Kolumbijčanka Rachel Zegler, ktorá si zahrá novú Snehulienku, reaguje na kritiku. Ľuďom sa nepáči, že princeznú nestvárni beloška

FILMY A SERIÁLY SNEHULIENKA A SEDEM TRPASLÍKOV
Uložiť Uložené

Slávu si získala len nedávno vďaka hlavnej úlohe v Spielbergovej West Side Story.

Rachel Zegler bude najnovším prírastkom v rodine disneyovských princezien. V úlohe Snehulienky sa stane vôbec prvou latinskoamerickou herečkou, ktorá stvárni doposiaľ výhradne belošskú rolu. Toto kastingové rozhodnutie kritizovali už mnohí vrátane známeho herca Petra Dinklagea. Zegler na hejty a útoky reagovala v rozhovore pre Variety.

Nová Snehulienka

Dvadsaťročná herečka sa preslávila v minulom roku vďaka hlavnej ženskej úlohe v muzikáli West Side Story, ktorý režíroval Steven Spielberg. Podľa jej slov bola nadšená, keď jej oznámili dobrú správu a dostala rolu Snehulienky. Nie všetci filmoví fanúšikovia sú však z kastingu nadšení a na sociálnych sieťach túto voľbu mnohí kritizujú.

Zegler v rozhovore pre Variety povedala, že nikdy v živote by sa jej ani nesnívalo o tom, že si bude môcť zahrať Snehulienku. „Bežne nevidíte Snehulienky latinskoamerického pôvodu, a to napriek tomu, že Snehulienka je fakt známa v španielsky hovoriacich krajinách,“ povedala.

V španielčine ide o príbeh Blancanieves a podľa herečkiných slov je to doslova ikona bez ohľadu na to, či hovoríme o hraných alebo animovaných filmoch. Z roly sa teší, pretože doteraz nemohla vidieť niekoho, kto vyzerá ako ona, v úlohe Snehulienky.

„Keď to oznámili, šlo o veľkú vec, ktorá bola aj medzi trendmi na Twitteri niekoľko dní, pretože všetci ľudia boli nahnevaní,“ spomína si na hejty, ktoré sa šírili na sociálnych sieťach. Vraví, že odpoveďou na ich prejavy nenávisti je láska. „Musíme ich milovať správnym smerom. Napokon, ja mám robotu, z ktorej som nadšená. Stanem sa latinskoamerickou princeznou.“

Odporúčané
Novú Snehulienku bude hrať herečka kolumbijského pôvodu, ľudia zúria Novú Snehulienku bude hrať herečka kolumbijského pôvodu, ľudia zúria 23. júna 2021 o 14:21

Príliš progresívna princezná?

Medzi tými, ktorým sa výber nepáči, je aj známy herec Peter Dinklage. Ten v podcaste Marca Marona povedal, že podľa neho ide o veľké pokrytectvo. „Bez urážky, ale trochu ma šokovalo, keď oznámili, že sú hrdí na to, že Latinskoameričanka bude hrať Snehulienku. Ale stále ide o príbeh Snehulienky a siedmich trpaslíkov. Spravte krok vzad a pozrite sa na to, čo robíte. Nedáva mi to žiaden zmysel.“ Podľa neho je dôležité mať progresívny kasting aj v iných oblastiach, nielen v otázke etnicity.

Na jeho slová reagovalo aj samotné štúdio. Pripomenuli, že chcú k príbehu pristupovať inak, a navyše konzultujú aj s ľuďmi, ktorí majú dwarfizmus (poruchu rastu). Disney navyše podľa BBC hovorí, že sa chcú vyhnúť stereotypom, ktoré sú v pôvodnom animovanom filme z roku 1937.

O pripravovanom filme toho zatiaľ veľa nevieme. Môžeš sa však tešiť na fenomenálnu Gal Gadot v úlohe zlej kráľovnej a na režisérsku stoličku si sadne Marc Webb (Amazing Spider-Man). Samotný príbeh bude mierne upravený, v hlavnej dejovej línii sa nechcú zamerať len na to, že Snehulienka čaká, kým ju zachráni princ. 

Odporúčané
Kontroverzná Snehulienka: herečka Rachel Zegler rozhnevala ľudí. Hovorí, že Snehulienka má byť líderka a princ je len stalker Kontroverzná Snehulienka: herečka Rachel Zegler rozhnevala ľudí. Hovorí, že Snehulienka má byť líderka a princ je len stalker 16. augusta 2023 o 13:07

Nie je to prvýkrát, čo si niekto trúfol zmeniť rasu či etnicitu disneyovskej princeznej. V pripravovanej Malej morskej panne dostala hlavnú úlohu speváčka a herečka Halle Bailey.

Domov
Zdieľať
Diskusia