Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. januára 2022, 14:10
Čas čítania 0:43
Daniel Mikolášik TASR

PRIESKUM: Na prvý Hlas sa doťahuje Smer, delí ich už len percento a pol

POLITIKA PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY VOĽBY
Uložiť Uložené

Voľby do NR SR by podľa nového prieskumu Focusu vyhral Hlas, no jeho náskok je čoraz nižší.

Ak by sa parlamentné voľby konali v januári, vyhrala by strana Hlas-SD so ziskom 17,8 percenta hlasov. Na druhom mieste by skončila strana Smer-SD s podporou 16,3 percenta. Tretia by bola strana SaS s 11,1 percenta hlasov.

Do parlamentu by sa dostalo aj Progresívne Slovensko s podporou 8,3 percenta. Nasledovalo by hnutie OĽaNO s 8 percentami. Dostali by sa tam aj Republika (7,8 %), Sme rodina (6,1 %) a KDH (5,8 %).

Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza, ktorý sa konal 19. až 26. januára na vzorke 1 017 respondentov.

 

Do NR SR by sa nedostala Aliancia (4,4 %) ani ĽSNS (4,3 %). Pred jej bránami by zostala aj strana SNS (3,9 %) a strana Za ľudí (3 %). Dobrá voľba a Umiernení by získali 1 percento, strana Spolu – občianska demokracia a Maďarské fórum rovnako po 0,7 percenta a Naša vlasť 0,4 percenta hlasov.


V prepočte na kreslá v Národnej rade SR by ich Hlas-SD získal 33, Smer-SD 30 a SaS 21. Za Progresívne Slovensko by do parlamentu zasadlo 15 poslancov, za OĽaNO tiež 15, za Republiku 14, za hnutie Sme rodina a KDH zhodne po 11 poslancov.

Domov
Zdieľať
Diskusia