Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2022, 14:55
Čas čítania 0:41
Ema Stanovská

iPhone si cez Face ID odomkneš už aj s rúškom na tvári. Funkcia je zatiaľ dostupná v betaverzii

iPhone si cez Face ID odomkneš už aj s rúškom na tvári. Funkcia je zatiaľ dostupná v betaverzii
Zdroj: Unsplash/Bagus Hernawan/volně k užití
TECH IPHONE
Uložiť Uložené

Novinka platí pre iPhone série 12 alebo 13.

S rúškami a respirátormi na tvári chodíme už takmer dva roky, odomykanie mobilov pomocou tvárovej biometrie preto nebolo možné. Až doteraz. Apple konečne pridal do iOS funkciu, pomocou ktorej si smartfón odomkneš aj s rúškom na tvári. Informuje o tom Macrumors.

Doteraz to bolo možné len so smart hodinkami Apple Watch na ruke (od verzie iOS 14.5), ktoré však fungovali na inom princípe, pripomína Techbox. Nová funkcia nie je dostupná v iOS 15.3, ktorá bola uvoľnená predvčerom, ale v betaverzii iOS 15.4. Ak si chceš túto funkciu vyskúšať, musíš sa prihlásiť do beta programu a následne v smartfóne zvoliť Nastavenie > Face ID a kód > Použiť Face ID s maskou.

iphone
Zdroj: Unsplash.com

Ďalšou podmienkou je mať iPhone série 12 alebo 13. Starších mobilov sa táto funkcia týkať nebude, keďže tie majú starší a menej presný senzor Face ID. Apple upozorňuje, že rozpoznávanie tváre bude s rúškom o čosi nepresnejšie. 

Odomykanie s rúškom bude možné, aj keď má človek dioptrické okuliare, so slnečnými to však nepôjde. Verejná verzia iOS 15.4 bude dostupná zhruba o mesiac.

Domov
Zdieľať
Diskusia