Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2022, 12:22
Čas čítania 0:53
Ema Stanovská

Minnie Mouse vymení bodkované šaty za nohavicový kostým od Stelly McCartneyovej. Podľa návrhárky ide o symbol pokroku

Minnie Mouse vymení bodkované šaty za nohavicový kostým od Stelly McCartneyovej. Podľa návrhárky ide o symbol pokroku
Zdroj: Flickr/Loren Javier/volně k užití
NEWS WALT DISNEY
Uložiť Uložené

Najslávnejšia myš sveta po rokoch vymení outfit.

Najslávnejšia animovaná myš Minnie Mouse čoskoro vymení svoje tradičné červené bodkované šaty za elegantný modrý nohavicový kostým. Ikonickú mašľu si však ponechá. Nový vzhľad navrhla módna návrhárka Stella McCartneyová pri príležitosti 30. výročia vzniku parížskeho Disneylandu. Informoval o tom portál BBC.

Minnie sa v nohavicovom kostýme prvýkrát predstaví v marci 2022 v Disneylande v Paríži. Tento mesiac je v USA považovaný za „mesiac ženskej histórie“ a jeho cieľom je pripomenúť si významný prínos žien v histórii ľudstva. Nový vzhľad robí z Minnie „symbol pokroku pre novú generáciu“, hovorí návrhárka.

Hoci zmena je len dočasná, u mnohých vyvolala negatívne reakcie. Konzervatívna americká publicistka a politická aktivistka Candace Owensová v rozhovore pre Fox News povedala, že ide o snahu spraviť Minnie „mužnejšou“, a tvorcov kostýmu obvinila, že sa snažia „zničiť základy našej spoločnosti“.

Odporúčané
Popoluška vraj bola kurtizána, Snehulienka zas nemecká grófka. Toto sú skutoční ľudia, ktorí inšpirovali známe Disneyho postavy Popoluška vraj bola kurtizána, Snehulienka zas nemecká grófka. Toto sú skutoční ľudia, ktorí inšpirovali známe Disneyho postavy 30. decembra 2023, 9:30

Publicistka, ktorá v minulosti podporovala bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa, prirovnala nový outfit k nohavicovým kostýmom Hillary Clintonovej. Fanúšikovia disneyoviek argumentujú, že to nie je prvý raz, čo si Minnie obliekla nohavice. V roku 2019 debutovala ako „kapitánka Minnie“ na palube výletnej lode Disney Cruise Line v bielych námorníckych nohaviciach.

Domov
Zdieľať
Diskusia