Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2022, 19:32
Čas čítania 0:43
Adam Novosad TASR

SHMÚ varuje pred štvrtkovým počasím: Na severe bude víchrica so závejmi, západ sa musí pripraviť na poľadovicu

NEWS POČASIE SHMÚ
Uložiť Uložené

SHMÚ upozorňuje Slovákov, aby si vo štvrtok dávali pozor na nástrahy počasia.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na štvrtok viacero výstrah. Na severe Slovenska upozorňuje na snehové záveje a vietor na horách, na západe hrozí poľadovica a vietor.

Na viacerých miestach krajiny sa budú tvoriť snehové jazyky a záveje, na čo SHMÚ upozorňuje výstrahou, ktorá bude platiť celý deň od siedmej hodiny ráno. V horských oblastiach platí vo štvrtok aj výstraha pred vetrom. Na horách môže miestami dosiahnuť priemernú rýchlosť okolo 70 kilometrov za hodinu, v nárazoch 110 až 120 kilometrov za hodinu.

Poľadovica sa môže vyskytnúť najmä na západe krajiny v ranných hodinách. Výstraha pred vetrom platí v západných regiónoch Slovenska vo štvrtok popoludní. V okrese Poprad v Prešovskom kraji varujú meteorológovia pred vetrom už od rána.

SHMÚ v príspevku na Facebooku konštatuje, že po pár pokojnejších dňoch nás znovu čaká nevľúdne počasie. „Jeho zhoršenie prinesie studený front, ktorý postúpi cez našu oblasť ďalej na juhovýchod a bude spojený s rozsiahlou tlakovou nížou nad Škandináviou. Za ním k nám od severozápadu prenikne studený, pôvodom morský arktický vzduch,“ konštatuje v statuse.

Domov
Zdieľať
Diskusia