Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. januára 2022 o 12:30
Čas čítania 13:53
Adam Novosad

Pavel Bruchala: Živí ma zážitkové cestovanie s klientmi po svete. Tvorba časti slovenských influencerov je primitívna (Rozhovor)

REFRESHER CESTOVANIE
Uložiť Uložené

Pavel Bruchala pred pár rokmi zmizol z televíznych obrazoviek, aj keď bol obľúbeným moderátorom. Nie všetci vedia, že sa už dlho živí zážitkovým cestovaním, ktoré pripravuje na mieru pre svojich klientov.

„Na slovenskom internete sú ľudia, ktorí sú mi z duše nesympatickí, nesledujem ich a ani ich z princípu sledovať nechcem, lebo ich činnosť sa mi zdá prízemná a primitívna. Nech zarábajú na ľudskej hlúposti,“ hovorí Pavel Bruchala, ktorého zrejme poznáš ako televízneho moderátora, aj keď zo šoubiznisu odišiel už v roku 2014 a dnes sa na plný úväzok venuje cestovaniu a podcastu Choď do...

Dnes sa živí tým, že s klientmi cestuje po svete a ukazuje im, čo všetko môžu zažiť v správnom čase na správnom mieste. Nie je turistický sprievodca ani nemá klasickú cestovnú kanceláriu, ale s niektorými klientmi vyrazí na luxusný výlet na mesiac, iných vezme na víkend do Španielska.

„Nie som sprievodca v štýle, že ťa zavediem na námestie a začnem ti rozprávať o tom, ako pochádza zo 17. storočia. Toto nerobím, na čo hneď upozorňujem klientov, lebo takéto informácie si môžu naštudovať v bedekroch. Ja robím zážitkové cestovanie,“ vysvetľuje v rozhovore.

Reč však prišla aj na kritiku politikov na čele s Matovičom, Kollárom, Ficom či Pellegrinim, ale aj na to, čím všetkým sa Pavel živí popri cestovaní. A že toho nie je málo.

Pavel Bruchala
Zdroj: Instagram/Pavel Bruchala

Koncom minulého roka si sa vrátil z New Yorku, teraz si už doma po silvestrovskej oslave na Havaji. Zvykol si si už na súčasnú realitu, keď na cestovanie treba rúška, očkovania či testy?Zvyknúť som si musel ako každý, pretože dnes je to nevyhnutnosť, ktorú musíš prijať, inak budeš sedieť doma. Myslím si, že tie opatrenia sú v prvom rade na našu ochranu, ochranu ľudí, a ja nehľadám spôsoby, ako ich oklamať. Je však pravda, že nikdy nevieš, aké nariadenia majú jednotlivé krajiny, pretože sa vždy líšia. Niektoré chcú len očkovanie, iné aj testy.

Odporúčané
REPORTÁŽ: Bola som týždeň v Chorvátsku. Ceny v reštauráciách narástli dvojnásobne, za chlieb som zaplatila 6,50 € REPORTÁŽ: Bola som týždeň v Chorvátsku. Ceny v reštauráciách narástli dvojnásobne, za chlieb som zaplatila 6,50 € 16. júla 2024 o 14:30

Radšej treba spraviť nadprácu a zabezpečiť si aj test, aby si napokon zistil, že si nič z toho nepotreboval, ako by ťa nemali pustiť. Keď som letel do Mexika, tak sa ma pracovníčka na letisku vo Viedni opýtala, či som sa zaregistroval v mexickej zdravotníckej aplikácii.

Nespravil som to, lebo som podľa dostupných informácií ani nevedel, že mi to bude treba.

Hovorím jej, že sa zaregistrujem vo Frankfurte, kde mám celkom dlhý prestup, ale odmietla ma pustiť, kým jej neukážem registráciu. Tak som to rýchlo spravil na mobile, vyskočil mi QR kód a aj tak mi ho nakoniec nijak neskontrolovala, len mi vytlačila letenku a šiel som. V Mexiku mi ho, samozrejme, nekontroloval nikto.

Slováci, s prepáčením, žerú odpad zo supermarketov, jedia čučoriedky z Peru, maliny z Maroka – a to ani nehovorím o poľských mäsách, pri ktorých netušia, čo všetko to mäso obsahuje. Ale zrazu ideme riešiť, čo obsahuje vakcína.

Mexiko je rajom na zimnú dovolenku, pretože tam netreba testy, očkovanie ani absolvovať karanténu. Majú tam vôbec nejaké opatrenia?

Veľmi sa mi páčilo, ako to funguje v Mexiku. Dá sa tam síce cestovať bez testov a karantény, ale miestni všade nosia rúška, dokonca aj v exteriéri, a pritom podľa pravidiel nemusia, lenže väčšina z nich ešte nie je očkovaná, tak chránia seba aj okolie. Hneď ako človek ide kamkoľvek do interiéru, vždy tam niekto kontroluje teplotu, dezinfikuje ti ruky a až potom môžeš vojsť.

Odporúčané
Toto sú TOP miesta na Slovensku, kde si môžeš požičať vodný bike. Užiješ si tu romantiku aj pohodu s kamošmi Toto sú TOP miesta na Slovensku, kde si môžeš požičať vodný bike. Užiješ si tu romantiku aj pohodu s kamošmi 15. júla 2024 o 10:00

Do Ameriky sa dnes nezaočkovaná osoba ani nedostane. V New Yorku napríklad nekontrolovali len QR kód s očkovaním, ale aj občiansky preukaz, aby si potvrdili, že je to naozaj tvoj preukaz. Zaberie ti to päť sekúnd života navyše a ja s tým absolútne súhlasím, veď je to najmenej, čo môžem ako jednotlivec urobiť.

Ja som zaočkovaný už aj treťou dávkou, pretože očkovanie je pre mňa ako cestovateľa nevyhnutná vec. Vôbec sa nezamýšľam nad tým, prečo byť zaočkovaný alebo čo vakcína obsahuje. Ja tieto debaty neriešim.

Pavel Bruchala
Zdroj: Instagram/Pavel Bruchala

Debaty o očkovaní však dnes na človeka vyskakujú zovšadiaľ. 

Nezaočkovaných ľudí rozdeľujem na dve skupiny. Prvá vôbec vakcíny nerieši a nezdieľa hlúpe videá na internete o tom, ako ti to mení DNA, len sa tak rozhodli. Potom sú antivaxeri, ktorí sa k tomu hrdo hlásia a zdieľajú nezmysly. S touto skupinou ľudí si nemám čo povedať.

Je mi ľúto, že sme sa aj rodinne, aj kamarátsky porozdeľovali do týchto skupín. Ale nezaočkovaným ľuďom hovorím jednu vec: Nikdy v živote ste doteraz neriešili, čo obsahuje paralen alebo akýkoľvek liek, ktorý ste brali a predpísal vám ho lekár. Neriešili ste, čo obsahuje, aké má vedľajšie účinky, ale keby ste si prečítali príbalový leták, tak by ste zostali zaskočení.

Mám pocit, že sme zrazu povýšili vedľajšie účinky nad to dobré, čo liek robí. Slováci, s prepáčením, žerú odpad zo supermarketov, jedia čučoriedky z Peru, maliny z Maroka – a to ani nehovorím o poľských mäsách, pri ktorých netušia, čo všetko to mäso obsahuje. Ale zrazu ideme riešiť, čo obsahuje vakcína.

Odporúčané
Robila som animátorku v Egypte: Žila som v zrúcanine a denne som pracovala 20 hodín, na mesiac som bola manželkou svojho kolegu Robila som animátorku v Egypte: Žila som v zrúcanine a denne som pracovala 20 hodín, na mesiac som bola manželkou svojho kolegu 12. júla 2024 o 16:30

Som hrdý na to, že som zaočkovaný, a preto to verejne komunikujem aj na svojom instagrame, aby ľudia vedeli, že som zodpovedný k sebe aj voči svojmu okoliu.

Hovoríš, že si hrdý na to, že si zaočkovaný. Čo podľa teba odmietanie vakcíny v prípade polovice obyvateľstva hovorí o Slovensku?

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo je bizarné, že sa proti vakcíne búria ľudia, ktorí nikdy nevytiahli päty z domu.
  • Či sa plánuje do šoubiznisu a na televízne obrazovky v budúcnosti vrátiť.
  • Ako často mu chodia ponuky z televízie, aby sa vrátil ako moderátor či herec.
  • Prečo je podľa neho Boris Kollár azda najúchylnejším človekom, aký existuje.
  • Čo si myslí o Matovičovi, Ficovi aj Pellegrinim a Božích mlynoch, ktoré melú pomaly, ale isto.
  • Ako si u neho môžeš objednať zájazd na mieru a koľko by ťa vyšiel.
  • Prečo mu ani nemáš písať, ak ťa najviac zaujíma, ako cestovať lacno.
  • Že má klientov, s ktorými si užíva mesiac v luxuse, ale vie prespať aj v hosteli.
  • Čo všetko ho dnes živí popri cestovaní, aj keď o tom nerozpráva.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 108858 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Bielenie zubov v Dr. Úsmev ZDARMA , Dentálna hygiena v Dr. Úsmev ZDARMA alebo 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia