Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2022, 13:21
Čas čítania 0:40
Kamila Šebestová

Nový seriál Priznanie na RTVS je aj o LGBT+ komunite a utečencoch. Sledovalo ho takmer pol milióna divákov

NEWS LGBT+ UTEČENCI
Uložiť Uložené

Seriál rozdelil divákov na dva tábory.

Na Slovensku vysielajú nový seriál o vzťahoch, utečenectve, no aj LGBT+ komunite. Zdá sa, že aj slovenská televízia začína chápať, že tieto témy rezonujú v spoločnosti. Prvú časť Priznania v nedeľu sledovalo pol milióna divákov. Podľa portálu Stratégie sa v nedeľu stal najsledovanejším nespravodajským programom. 

Seriál Priznanie je pokračovaním úspešného Hniezda, ktoré spracovávalo príbeh anonymného pôrodu a adopcie. V 10 častiach divák bude môcť sledovať príbeh rodiny Važanovcov.

Seriál sa venuje témam LGBT+ komunity či násiliu u mladých ľudí a zneužívaniu detí. Divákov údajne rozdelil na dve skupiny. Jedna seriál kritizovala a hovorila, že nesplnil očakávania, ktoré mala, a druhá chválila tvorcov za otváranie tém, ktoré rezonujú v spoločnosti. 

Jednou z hlavných postáv je sýrska utečenka Leila (Angelika Sbouli). Prichádza na Slovensko s ročným synom Sámim a uchádza sa tu o azyl. V hlavných úlohách sú tiež Alexander Bárta, Soňa Norisová či Rebeka Poláková. 

Odporúčané
Vzdelaní Afganci na Slovensku odkazujú Borisovi Kollárovi: Nie sme cudzinci, Slovensko je naša vlasť. Integrovali sme sa  Vzdelaní Afganci na Slovensku odkazujú Borisovi Kollárovi: Nie sme cudzinci, Slovensko je naša vlasť. Integrovali sme sa 27. augusta 2021, 13:30

Priznanie (takisto ako Hniezdo) režíruje Braňo Mišík. Scenár píšu Zuzana Líšková, Naďa Jurkemik a Peter Nagy. Seriál si môžeš pozrieť každú nedeľu o 20.30 h na RTVS. 


Domov
Zdieľať
Diskusia