Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. januára 2022, 11:30
Čas čítania 1:32
Gabriela Kajtárová

Stĺpček Gabriely Kajtárovej: O barbinách s hnačkou

Stĺpček Gabriely Kajtárovej: O barbinách s hnačkou
Zdroj: Matej Hakár
ZDRAVIE STĹPČEK GABRIELY KAJTÁROVEJ
Uložiť Uložené

S prvou diétou som začala, keď som mala 14. Vtedy som, samozrejme, netušila, ako sa diéty držia, takže som miesto mäsa jedla zemiaky, hodinu denne korčuľovala okolo činžiaka a merala si pri tom tep. Odvtedy som sa o diétach a cvičení naučila snáď všetko.

Som generácia, ktorá vyrastala na barbinách. Nikto vtedy neriešil, že bábika je vytvarovaná tak nerealisticky, že ak by žila, chýbalo by jej skoro celé črevo. Polovica pečene by sa jej nezmestila do úzkeho drieku. Mala by permanentnú hnačku a nemenštruovala by. 

Ak dospievate dnes, máte to ešte ťažšie – a nielen dievčatá. Nemyslite si, že toto je „ženská téma“. Kazí život nám všetkým. Ako sa žije so ženami, ktoré majú komplexy? Ako sa žije mužom, ktorí svoje komplexy taja? 


Mám štvorročné krstniatko krásne ako obrázok. Ešte verí na Ježiška, vypýtala si od neho detský mejkap. Je fascinujúce, že už štvorročné dieťa si chce namaľovať krajšiu tvár. S tou svojou nie je spokojné.

Možno len kopíruje všetkých okolo. Lebo všetko toto dedíme a posúvame ďalej. Ježiško jej radšej priniesol maketu ľudského tela, na ktorej môže skladať reálne orgány vrátane čriev a pečene.

Domov
Zdieľať
Diskusia