Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. decembra 2021, 9:24
Čas čítania 0:43
Martin Adam Pavlík

Česko sprísňuje podmienky na hraniciach. Na vstup do krajiny treba PCR test, očkovaní majú výhody

Česko sprísňuje podmienky na hraniciach. Na vstup do krajiny treba PCR test, očkovaní majú výhody
Zdroj: Facebook (PolicieCZ)
NEWS ČESKO KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Výnimku budú mať očkovaní, študenti, pendleri, cezhraniční pracovníci či tranzit v maximálnej dĺžke 12 hodín.

Susedné Česko od pondelka 27. decembra upravilo podmienky vstupu do krajiny. Budeš sa musieť preukázať negatívnym výsledkom testu a podrobiť sa ďalšiemu PCR testu, a to v rozmedzí päť až sedem dní od príchodu na územie Česka.

Na sociálnej sieti na to upozornil štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Martin Klus. Budú však platiť aj výnimky. Medzi ne patria študenti, pendleri, cezhraniční pracovníci či tranzit v maximálnej dĺžke 12 hodín. 



Výnimka tiež platí pre občanov SR, ktorých pobyt potrvá maximálne 24 hodín, pokiaľ však nie je v období od 30. decembra 2021 do 1. januára 2022. Ďalšie výnimky budú mať aj očkovaní.

Ten, kto je zaočkovaný dvoma dávkami vakcíny proti covidu alebo ochorenie už prekonal, si nemusí robiť test na piaty až siedmy deň. Musí však vstúpiť s testom a vyplniť príjazdový formulár.  

Ak si očkovaný už aj treťou posilňujúcou dávkou, bude stačiť, ak vyplníš iba príjazdový formulár. Títo ľudia teda nepotrebujú ani negatívny test.

Pre občanov ČR, EÚ a občanov tretích krajín s prechodným či trvalým pobytom na území ČR, teda tzv. rezidentov, zostávajú podmienky návratu do krajiny rovnaké ako doteraz.

Domov
Zdieľať
Diskusia