Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. decembra 2021, 10:20
Čas čítania 0:47
Martin Adam Pavlík

Ktorá nemocnica je tá najlepšia? Poznáme rebríček za rok 2021

Ktorá nemocnica je tá najlepšia? Poznáme rebríček za rok 2021
Zdroj: TASR/AP
ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKÉ NEMOCNICE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Závery vyplývajú z hodnotenia zdravotníckych zariadení, ktoré vo štvrtok zverejnil Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO).

Najlepšou nemocnicou tohto roka sa stala Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici, a to v kategórii štátnych univerzitných a fakultných nemocníc, píšu TV Noviny

Na druhom mieste skončila Ústredná vojenská nemocnica SNP v Ružomberku a na treťom Univerzitná nemocnica v Martine. Na poslednom, 11. mieste je Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura v Košiciach.

Najlepšie nemocnice v kategórii všeobecné nemocnice sú Nemocnica Agel Košice-Šaca, Ľubovnianska nemocnica a Nemocnica Agel Komárno. Na poslednom, 33. mieste skončila NsP Revúca. Celkový rebríček si môžeš pozrieť tu. Bol vytvorený na základe hodnotenia zdravotníckych zariadení, ktoré vo štvrtok zverejnil Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO).

karviná koronavirus česko nemocnice
Zdroj: Getty Images/Gabriel Kuchta


Ten zhodnotil, že za posledný rok sa zvýšila reportovaná spokojnosť pacientov, hospodárenie, ako aj transparentnosť nemocníc. Na druhej strane sa pod celkový stav nemocníc negatívne podpísala pandémia koronavírusu.

Konkrétne dôsledky pandémie sa podľa odborníkov z inštitútu INEKO prejavili najmä na plošnom zhoršení úrovne všetkých sledovaných indikátorov kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti. V dôsledku pandémie sa znížil aj počet realizovaných operačných výkonov. „Medziročne klesol celoplošne o takmer štvrtinu,“ priblížili odborníci.

Inštitút hodnotil 44 slovenských nemocníc. Ide o ocenenie nemocníc inštitútom INEKO podľa vybraných ukazovateľov spokojnosti pacientov, kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti, hospodárenia a transparentnosti za obdobie 2017 – 2020.

Domov
Zdieľať
Diskusia