Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2021, 13:58
Čas čítania 1:10
Eduard Starkbauer

Brazílski politici sa postavili do ringu v MMA zápase. Dôvodom bol spor pre kúpalisko

NEWS BRAZÍLIA MMA
Uložiť Uložené

O víťazovi v trojkolovom súboji rozhodli body rozhodcov. Diváci po verdikte neskrývali hnev.

Zatiaľ čo na Slovensku si pomaly zvykáme na súboje celebrít, v Brazílii sa v ringu stretli rovno politici. V nedeľu ráno si súboj konzervatívneho starostu a bývalého člena mestskej rady prišli pozrieť stovky platiacich divákov.

Súboju podľa informácií The Guardian ešte v septembri predchádzala verejná výzva bývalého člena mestskej rady mesta Borba Erineu Da Silvu. Adresoval ju starostovi Simãovi Peixotovi. Silva v nej starostu označil za „prehnitého podvodníka“ a obvinil ho z neschopnosti zachrániť existenciu kúpaliska v povodí rieky Madeira. 

Starosta prostredníctvom videa výzvu okamžite prijal, pričom znepokojených obyvateľov mesta uistil, že k súboju dôjde len za regulárnych športových podmienok. Na svojej facebookovej stránke napísal: „Nie som bitkár. Som starosta mesta Borba. Pokiaľ sa však chce (Silva) naozaj biť, tak som pripravený... Vždy budem víťazom.“

Odporúčané
Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 17. apríla 2024, 15:00

BNC Amazonas si všíma, že Peixoto sa bezprostredne pred zápasom vybral k súperovi a vo výhražnom geste si prešiel prstom po hrdle. Trojkolový zápas trval 13 minút. Na jeho začiatku ťahal Da Silva za kratší koniec, no neskôr sa otriasol a dominoval. Postupne uštedril Peixotovi množstvo nízkych kopov, po ktorých bol vraj starosta takmer neschopný chôdze.

mma
Zdroj: Pixabay/AV_Photographer/na voľné použitie

Simão Peixoto sa však nevzdal, nakoniec dokonca vyhral aj na body. Podľa videozáznamu zo zápasu je zrejmé, že diváci verdikt vyhodnotili ako kontroverzný a ocenili ho hlasným piskotom a krikom.

Propagáciu násilia prisudzuje The Guardian celkovej politickej atmosfére najobývanejšej krajiny Južnej Ameriky po zvolení Jaíra Bolsonara v roku 2018. Na Twitteri môžeme čítať: „Takto dnes vyzerá brazílska politika. Je to desivé. Stal sa z nás divoký západ.“ Záznam zápasu si môžeš pozrieť tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia