Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
14. decembra 2021, 18:26
Čas čítania 0:31
Jakub Paulík

VIDEO: Arcibiskup Babjak na pohrebe karhal zosnulého farára. Vyčítal mu, že neveril zdravotníkom, a preto zomrel na koronavírus

ZAUJÍMAVOSTI OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Farár neuposlúchol výzvu Konferencie biskupov Slovenska a nedal sa zaočkovať.

V priebehu pondelka sa v Chráme svätého Pia z Pietrelciny vo Vranove nad Topľou konali pohrebné obrady za zosnulého gŕeckokatolíckeho kňaza Matúša Čekana. Farár vo veku 42 rokov zomrel na koronavírus. Arcibiskup Ján Babjak v smútočnom príhovore naznačil, že ak by sa farár dal zaočkovať, mohol ešte žiť. O veci informoval ako prvý Postoj.

„Jedno ti zazlievam, a to, že od nás tak predčasne odchádzaš. Neveril si zdravotníkom, nedal si sa zaočkovať a možnože práve toto bolo príčinou tvojej smrti a tvojho predčasného odchodu,“ vyčítal zosnulému správcovi farnosti Vranov nad Topľou-Juh.

Pápež František aj Konferencia biskupov Slovenska pritom verejne podporili očkovanie a vakcínu označili za jedinú cestu z pandémie. Vyššie postavených cirkevných hodnostárov sa, bohužiaľ, niektorí farári rozhodli neuposlúchnuť. Príkladom je aj kňaz Štefan Kľúčik z obce Bolešov, ktorý od očkovania odrádza veriacich.

Domov
Zdieľať
Diskusia