Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. novembra 2021 o 14:44
Čas čítania 0:53
Daniel Mikolášik

Radšej zomriem na covid, ale slobodný, ako sa zaočkovať, vyhlásil slovenský kňaz. Od vakcíny odrádzal aj vo farských oznamoch

NEWS KŇAZ KORONAVÍRUS OČKOVANIE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Jeho oznam je v rozpore s vyhlásením Konferencie biskupov Slovenska (KBS), ktorá odporúčala veriacim zaočkovať sa.

Farár Štefan Kľúčik v obci Bolešov v okrese Ilava v kázni počas omše ľuďom odporúčal, aby sa radšej nakazili koronavírusom, než by sa mali dať zaočkovať. Veriacich odrádzal od vakcíny aj v tohtotýždňových farských oznamoch, informuje Nový Čas.

„Veď radšej nech ma nakazí covidom môj neočkovaný či očkovaný brat, sestra, ako by som jeho alebo seba musel vidieť šikanovaného týmto štátom a oberaného o slobody, práva či majetok,“ vyhlásil kňaz.

„A za seba, radšej zomriem slobodný na covid ako neslobodný vo väzení len preto, že ich vakcínu už nepotrebujem, nechcem alebo nemôžem, lebo som pochopil, že ide len o neustálu manipuláciu a vydieranie,“ dodal. Kňaza už rieši aj žilinský biskup.

Jeho oznam je navyše v rozpore s vyhlásením Konferencie biskupov Slovenska (KBS), ktorá odporúčala veriacim zaočkovať sa. Podľa Kľúčika by toto vyhlásenie nemali brať ako záväzné učenie cirkvi.

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Milan Kapusta

„Biskupi len chceli povzbudiť ohrozené skupiny ľudí k očkovaniu, ako sú aj oni sami, teda hlavne starších a ustrašených. No určite sa to netýka tých, čo covid prekonali, mladých do 35 rokov a tých, ktorým to neodporučí ich obvodný či odborný lekár. To, že diskriminačné nariadenia štátu neakceptujú týchto ľudí, čo to prekonali, tých, čo nemôžu byť vakcinovaní, či tých mladých, čo nepotrebujú nijakú vakcínu, neznamená, že sa majú dať tieto skupiny očkovať a že by títo boli zahrnutí do vyhlásenia KBS,“ napísal kňaz.

Domov
Zdieľať
Diskusia