Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2021 o 19:27
Čas čítania 0:48
Ema Stanovská TASR

V Tvrdošíne, Dolnom Kubíne, Košeci a Košeckom Podhradí vypnú 2 000 domácnostiam budúci týždeň elektrinu

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Odstávka bude takmer celý deň.

V niektorých slovenských obciach budú na budúci týždeň rozsiahlejšie odstávky elektrickej energie. Informoval o tom hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslav Gejdoš. 

Dôvodom je plánovaná rekonštrukcia vedenia vysokého napätia, pripájanie novej trafostanice a montáž špeciálneho ovládacieho prvku distribučnej sústavy.

Odstávky pocíti približne 2 000 domácností v okresoch Ilava, Tvrdošín a Dolný Kubín. V Tvrdošíne sa v utorok 14. decembra od 7.00 do 18.30 h dotkne odstávka ulíc Krásna Hôrka, Vojtaššákova, Breziny, Farská, Hviezdoslavova, Janka Matušku, M. R. Štefánika, Múčna, Staničná a Železničná. Odstávka zasiahne približne 550 odberných miest. 

V okrese Dolný Kubín čaká odstávka elektriny v stredu 15. decembra obce Pribiš, Pucov, Pokryváč, Osádka a Malatiná od 8.00 do 16.30 h. Dôvodom obmedzenia bude rekonštrukcia vzdušného vedenia vysokého napätia medzi Pokryváčom a Osádkou, ktorá prispeje k zvýšeniu kvality a bezpečnosti distribúcie elektriny pre odberateľov v tejto lokalite.

elektrina
Zdroj: Unsplash.com

V obciach Košeca a Košecké Podhradie v Ilavskom okrese prebehne plánovaná odstávka elektriny v piatok 17. decembra od 7.30 do 18.30 h. Približne 650 domácností zostane bez elektrického prúdu počas montáže diaľkovo ovládaného úsekového vypínača na vedenie vysokého napätia.

Odporúčané
Slovenka o mínusoch života v Egypte: Verejné pláže sú plné odpadu a túlavých psov, za vodu však platíme euro mesačne (Rozhovor) Slovenka o mínusoch života v Egypte: Verejné pláže sú plné odpadu a túlavých psov, za vodu však platíme euro mesačne (Rozhovor) 7. júla 2024 o 9:30

„Vo všetkých prípadoch sú odstávky elektriny nevyhnutné pre charakter plánovaných prác a najmä bezpečnosť. Ak to okolnosti dovolia, pracovníci Stredoslovenskej distribučnej ukončia jednotlivé odstávky v kratšom čase,“ povedal Miroslav Gejdoš.

Domov
Zdieľať
Diskusia