Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2021 o 19:27
Čas čítania 0:48
Ema Stanovská TASR

V Tvrdošíne, Dolnom Kubíne, Košeci a Košeckom Podhradí vypnú 2 000 domácnostiam budúci týždeň elektrinu

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Odstávka bude takmer celý deň.

V niektorých slovenských obciach budú na budúci týždeň rozsiahlejšie odstávky elektrickej energie. Informoval o tom hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslav Gejdoš. 

Dôvodom je plánovaná rekonštrukcia vedenia vysokého napätia, pripájanie novej trafostanice a montáž špeciálneho ovládacieho prvku distribučnej sústavy.

Odstávky pocíti približne 2 000 domácností v okresoch Ilava, Tvrdošín a Dolný Kubín. V Tvrdošíne sa v utorok 14. decembra od 7.00 do 18.30 h dotkne odstávka ulíc Krásna Hôrka, Vojtaššákova, Breziny, Farská, Hviezdoslavova, Janka Matušku, M. R. Štefánika, Múčna, Staničná a Železničná. Odstávka zasiahne približne 550 odberných miest. 

V okrese Dolný Kubín čaká odstávka elektriny v stredu 15. decembra obce Pribiš, Pucov, Pokryváč, Osádka a Malatiná od 8.00 do 16.30 h. Dôvodom obmedzenia bude rekonštrukcia vzdušného vedenia vysokého napätia medzi Pokryváčom a Osádkou, ktorá prispeje k zvýšeniu kvality a bezpečnosti distribúcie elektriny pre odberateľov v tejto lokalite.

elektrina
Zdroj: Unsplash.com

V obciach Košeca a Košecké Podhradie v Ilavskom okrese prebehne plánovaná odstávka elektriny v piatok 17. decembra od 7.30 do 18.30 h. Približne 650 domácností zostane bez elektrického prúdu počas montáže diaľkovo ovládaného úsekového vypínača na vedenie vysokého napätia.

Odporúčané
Aupark čoskoro otvorí nové priestory. Môžeš sa tešiť na zľavy do 50 % a najväčšiu Zaru na Slovensku Aupark čoskoro otvorí nové priestory. Môžeš sa tešiť na zľavy do 50 % a najväčšiu Zaru na Slovensku 16. októbra 2024 o 11:00

„Vo všetkých prípadoch sú odstávky elektriny nevyhnutné pre charakter plánovaných prác a najmä bezpečnosť. Ak to okolnosti dovolia, pracovníci Stredoslovenskej distribučnej ukončia jednotlivé odstávky v kratšom čase,“ povedal Miroslav Gejdoš.

Domov
Zdieľať
Diskusia