Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2021, 11:07
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš TASR

Kočner je v kauze motákov nevinný, rozhodol súd. Za mrežami zostáva za falšovanie zmeniek

NEWS MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Kočner zostáva za mrežami, keďže ho odsúdili na 19 rokov v kauze falšovania zmeniek TV Markíza.

Senát Okresného súdu Bratislava I oslobodil podnikateľa Mariana Kočnera spod obžaloby v kauze motákov. Podľa súdu skutok nebol trestným činom.

Prokurátor pôvodne žiadal pre obžalovaného Kočnera v kauze motákov súhrnný trest 22 rokov, v ktorom by bol zahrnutý aj pôvodný 19-ročný trest za falšovanie zmeniek, a tiež peňažný trest vo výške 10 000 eur.

Advokát zmenkového podvodníka Dušan Pohovej v záverečnej reči, naopak, spochybnil viacerých svedkov, zdôraznil rozpory v ich výpovediach a aj to, že sa ich počas pojednávania nepodarilo odstrániť. Dôkazy podľa neho nie sú dostatočné na preukázanie viny. „Prokurátor je v dôkaznej núdzi a nevie dokázať skutok,“ uviedol Pohovej. Poukázal aj na nejasnosti vo výpovediach svedkov.


Zároveň súd kritizoval za to, že advokátom neboli dostupné všetky informácie napriek tomu, že vec je v záverečnom štádiu, čo podľa jeho slov bránilo v ich efektívnej práci. Podľa Pohoveja tak nebolo rešpektované právo na spravodlivý proces. „Navrhujem preto oslobodenie spod obžaloby, pretože nebolo dokázané, že sa skutok stal,“ dodal Pohovej.

Kočner zostáva za mrežami, keďže ho už skôr právoplatne odsúdili na 19 rokov v kauze falšovania zmeniek TV Markíza. 

Domov
Zdieľať
Diskusia