Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2021, 15:19
Čas čítania 0:42
Daniel Mikolášik

Igor Matovič o senioroch, ktorí sa zatiaľ nezaočkovali: Blázni ovládli ich mysle. Dúfa, že jeho 500-eurový príspevok prejde

NEWS IGOR MATOVIČ OČKOVANIE
Uložiť Uložené

SaS podľa Matoviča nepochopila, o čom je 500-eurový príspevok pre zaočkovaných dôchodcov.

Minister financií Igor Matovič sa po rokovaní vlády, ktorá schválila návrh, aby obyvatelia Slovenska starší ako 60 rokov dostali za zaočkovanie poukazy v hodnote 500 eur, spresnil jeho podmienky.

Podľa neho SaS na čele s Richardom Sulíkom nepochopila toto opatrenie. Koaličný partner podľa neho robí „na just“ konzíliu odborníkov. „Hádže sa o zem a kvôli nim budú zbytočne plné nemocnice,“ povedal. SaS sa vraj spočiatku ponúkla, že by znížila v parlamente kvórum, aby návrh s 500-eurovým príspevkom prešiel, no dnes ustúpiť odmietajú, čo im šéf rezortu financií vyčíta.

Podľa Matoviča sa poukazy budú dať uplatniť najneskôr od marca. Seniori, ktorí sa doteraz zaočkovali treťou dávkou, dostanú príspevok tiež. Dúfa, že návrh prejde v parlamente, hoci dnes tomu neverí. 

„Ja som si zobral na starosť motivovať ľudí k očkovaniu. Priznajme si však, že sme veľakrát zlyhali v argumentácii voči bláznom, antivaxerom a ľuďom, ktorí bojovali proti povinnému očkovaniu. Sme dlžníkmi mnohým dôchodcom, ktorí sa zatiaľ nedali zaočkovať, pretože sme ich nechali napospas bláznom, ktorí ovládli ich mysle a vystrašili ich pomaly na smrť s očkovaním,“ povedal Matovič po rokovaní vlády.

Igor Matovič
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia