Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2021 o 10:57
Čas čítania 0:35
Ivan Koribanič

V lete organizovali protest proti infektológovi Pavlovi Jarčuškovi. Skupinu antivaxerov obvinila polícia

V lete organizovali protest proti infektológovi Pavlovi Jarčuškovi. Skupinu antivaxerov obvinila polícia
Zdroj: facebook.com/IbaMilos/reprofoto
NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Podobné protesty pritom neboli iba pred bytovkou košického infektológa, ale aj pred domami ministra zdravotníctva či ďalších členov konzília.

V lete zorganizovala skupina antivaxerov na jednom z košických sídlisk protest proti infektológovi Pavlovi Jarčuškovi. Cez megafón pokrikovali urážky ako „ty potkan, na covid nikto nezomrel“, pričom jeden z protestujúcich držal v ruke slovenskú vlajku. Protestujúci sa domnievali, že Jarčuška sa nachádza v bytovke, pred ktorou stáli. Preto ho vyzvali, aby vyšiel von. Toto vyčíňanie pritom jeden z antivaxerov vysielal naživo na Facebooku.



Po 6 mesiacoch zakročila aj polícia. Tá obvinila z prečinu výtržníctva dvoch mužov a jednu ženu. Tí sa vraj najviac podieľali na urážkach a vyhrážkach, informovala polícia na svojom facebookovom profile„Polícia nebude tolerovať vulgárne ataky a vyhrážanie sa slovenským zdravotníkom a odborníkom,“ uviedla polícia vo svojom stanovisku s tým, že v prípade protiprávneho konania vždy zasiahne.

Pavol Jarčuška je členom konzília odborníkov, ktorí prijímali protipandemické opatrenia. Podobné protesty pritom neboli iba pred bytovkou košického infektológa, ale aj pred domami ministra zdravotníctva či ďalších členov konzília.

Domov
Zdieľať
Diskusia