Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2021, 9:43
Čas čítania 1:11
Tímea Krauszová

Kňaz Ladislav je obvinený zo sexuálneho zneužívania, ozvali sa dve obete. Podľa kňaza je láska dospelého muža k dieťaťu normálna

NEWS ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené

Aj vďaka medializácii sa prípadom zaoberá súd.

Kňaz Ladislav, ktorý slúžil ako farár vo viacerých farnostiach, čelí dvom obvineniam zo sexuálneho zneužívania detí. Podľa obvinení k tomu došlo na dovolenke v Chorvátsku. Podľa informácií TV Markíza prípad smeruje na súd, k dispozícii majú aj nahrávku, na ktorej sa kňaz jednej z obetí priznal.

Je to z lásky, je to v poriadku

Teraz už dospelý muž obvinil kňaza Ladislava v roku 2019, že ho v detstve ako chlapca sexuálne zneužíval. Keď ho s tým v dospelosti konfrontoval, kňaz sa priznal, že v tom období naozaj bojoval so sexualitou. Vraj nevie, ako veľmi to obeť poznačilo. 

Keď ako chlapec strávil u kňaza niekoľko dní, v noci sa prebudil na bozky na krku a uchu. Kňaz sa okrem toho snažil zistiť, či chlapec masturbuje. V tomto období naďalej slúžil omše. Muž hovorí, že bol sexuálne zneužívaný tri roky – vo veku 12 až 15 rokov. Obeť sa v dospelosti obrátila na políciu, ktorá uznala, že sa skutok stal, ale je už premlčaný.

Po medializácii prípadu v Denníku N sa však ozvala druhá obeť, vďaka ktorej už prípad putuje na súd. V jej prípade sa to začalo rozhovormi o sexe a zneužívaním, ktoré kňaz nazýval mojkaním. Zneužívanie tiež trvalo tri roky. Kňaz Ladislav si podľa Denníka N hľadal obete online a zneužíval ich pod prísľubom, že pomôže ich dušiam.

Odporúčané
Suka z Buchenwaldu: dekorácie si vyrábala z kože židovských väzňov, organizovala sexuálne orgie pre veliteľov tábora Suka z Buchenwaldu: dekorácie si vyrábala z kože židovských väzňov, organizovala sexuálne orgie pre veliteľov tábora 18. apríla 2024, 12:30

Kňaz svoje správanie ospravedlňoval tým, že chlapcom pomáha dospieť. Tvrdil, že to robí z lásky, a preto je to v poriadku. Lásku dospelého muža k dieťaťu označil za normálnu vec. Cirkev kňaza prepustila a tým považuje prípad za ukončený.

Vzhľadom na výpoveď druhého muža polícia vzniesla obvinenie za sexuálne zneužívanie. Kňaz sa podľa informácií TV Markíza snažil dohodnúť s prokurátorom na dvojročnej podmienke, s čím však obeť nesúhlasila. Pojednávanie sa preto zrušilo len pár minút pred začiatkom a presunulo sa na koniec roka.

Domov
Zdieľať
Diskusia