Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2021, 8:10
Čas čítania 5:39
Adrián Lukáč

Týždeň v športe: Ovečkin prekonal Bondru, pohryznutie v NHL, odišla legenda F1 a suverénna Davidová

Týždeň v športe: Ovečkin prekonal Bondru, pohryznutie v NHL, odišla legenda F1 a suverénna Davidová
Zdroj: Getty Images/Christian Manzoni
ŠPORT ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ďalší pondelok znamená ďalší Týždeň v športe.

Po týždni sme späť s výberom tých najzaujímavejších udalostí zo sveta športu, ktoré sa udiali počas uplynulých 7 dní.

Minulý týždeň Ovečkin zase dominoval a prekonal rekord Petra Bondru, v NHL sa našiel hokejový Suárez, ktorý pohrýzol protihráča, Tatar strelil tretí gól v sezóne a stál za to, opustila nás legenda F1, zomrel účastník fackovacej súťaže a mladý ruský hokejista, PSG sa jedna hviezda vrátila a druhá sa zranila, začala sa biatlonová sezóna a Vlhová absolvovala tretí slalom v sezóne. Poďme na to.

Nezastaviteľný Ovečkin hetrikom prekonal Bondru

Minulý týždeň sa ruský kanonier do nášho Týždňa v športe nedostal, no dnes je tu opäť s ďalším rekordom. Klub Washington Capitals, v ktorom hviezdi aj náš Martin Fehérváry, odohral minulý týždeň celkovo 3 zápasy, v ktorých si Ovečkin pripísal až 7 bodov za 4 góly a 3 asistencie. A práve v tom poslednom strelil hetrik, ktorým prekonal klubový rekord Capitals ako najstarší hráč, ktorý strelil hetrik.

Doteraz ho držal Peter Bondra, ktorý strelil svoj posledný hetrik za Capitals vo veku 35 rokov a 295 dní. Ovečkin ho dosiahol vo veku 36 rokov a 70 dní. V aktuálnej sezóne má na konte už 37 bodov za 19 gólov a 18 asistencií, čo ho radí na druhú priečku v tabuľke produktivity a strelcov za Leona Draisaitla, ktorý má o 1 gól a 2 asistencie viac.

Odporúčané
Toto je 5 tipov, ako sa namotivovať na beh. Urob to a vybehneš ešte dnes Toto je 5 tipov, ako sa namotivovať na beh. Urob to a vybehneš ešte dnes 25. apríla 2024, 19:00

Ak by si toto strelecké tempo udržal do konca sezóny, atakoval by hranicu 140 bodov za 70 gólov a 70 asistencií a zároveň druhé miesto v historickej tabuľke najlepších strelcov NHL, ktoré aktuálne drží Gordie Howe.

Hokejový Suárez v NHL pohrýzol protihráča

Zákrok, ktorým sa preslávil najmä futbalista Luis Suárez, sa teraz odohral v NHL. V zápase Ottawy Senators proti Los Angeles Kings sa ocitli v šarvátke Brendan Lemieux a Brady Tkachuk.

Táto dvojica má už za sebou nejakú históriu, ktorú začali písať už ich otcovia. Obaja hrali v NHL a počas ich kariéry došlo aj na vzájomné pästné súboje. V rovnakom duchu pokračujú aj Brendan a Brady, ktorí už takisto majú za sebou pár vzájomných potýčok, no udalosť z posledného vzájomného zápasu týchto dvoch hráčov posunula ich „vzťah“ na úplne nový level.

Zhruba 6 minút pred koncom tretej tretiny sa v obrannom pásme Senators vyvinula klasická hromadná šarvátka, ktorej hlavnými aktérmi boli Lemieux a Tkachuk. Na tom by nebolo nič nezvyčajné, rozhodcovia dvojicu okamžite zaľahli, no tá bola aktívna aj na zemi, až kým Lemieux neuhryzol Tkachuka do ruky, za čo si vyslúžil trest do konca zápasu a dodatočný dištanc na jeden zápas.

„Bola to tá najzbabelejšia vec, akú môže niekto urobiť. Môžete sa opýtať hociktorého z jeho spoluhráčov, nikto s ním nechce hrať, tento chlapík je zlý chlap a zlý spoluhráč, po celý čas sa sústreďuje len na seba,“ vyjadril sa Tkachuk pre Ottawa Sun.

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

„Tento chlap je vtip. Nemal by byť v lige. Žiadny iný tím ho nechce, bude žobrať o to, aby mohol ostať v NHL, ale žiaden tím ho nebude chcieť, on je absolútny vtip,“ pokračoval útočník Senators.

Tatar s tretím gólom v sezóne

New Jersey Devils nezažívajú najlepší vstup do sezóny a s nimi ani Tomáš Tatar, ktorý prišiel do klubu pred sezónou z Montrealu Canadiens. Forma slovenského útočníka sa však postupne zlepšuje a v posledných troch dueloch bodoval. Hoci Devils posledný zápas proti Predators prehrali, Tatarov gól v samom závere na 2 : 4 stál za to. Tomáš sa dostal do brejku a dvomi šikovnými dotykmi s pukom efektne prekonal brankára súpera (vo videu nižšie v čase od 8:11).

Úmrtie 16-ročného hokejistu

Minulý týždeň prišiel hokejový svet o ďalší mladý talent. Len 16-ročný obranca Valentin Rodionov, hráč MHC Dynamo Moskva, sa 21. novembra počas zápasu proti HC CSKA Moskva vrátil na striedačku a stratil vedomie. Okamžite mu bola poskytnutá prvá pomoc a bol prevezený do nemocnice, kde absolvoval urgentnú operáciu. Bohužiaľ, po šiestich dňoch v nemocnici zomrel. Rodionov sa predstavil aj v drese ruskej reprezentácie do 17 rokov v zápasoch proti Slovensku a Česku.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Хоккей России (@russiahockey)

Smrť počas fackovacej súťaže

Hoci súťaž vo fackovaní nie je typickým športom, v zahraničí sa teší rastúcej popularite. Tieto súťaže bývajú často kritizované, ale svojich fanúšikov si vždy nájdu. Podujatie Punch Down 5, ktoré sa konalo už 22. októbra, bohužiaľ ukázalo, že kritika je pravdepodobne opodstatnená.

Odporúčané
Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? Ďalšie KO od Flexkinga a výhra troch svalovcov proti Tlkancovi. Ako tipujeme výsledky duelov na turnaji Fight Night Challenge 6? 19. apríla 2024, 14:30

Poľský strongman Artur Waluś Walczak, ktorý mal za sebou aj zápasy v MMA, sa vo svojom poslednom zápase stretol s poľským šampiónom Dawidom Zalesiem Zalewským.

Súboj sa skončil, keď Zalewski súpera tvrdým úderom ukončil. Walczak bol okamžite prevezený do nemocnice, kde vyše mesiaca bojoval o život a svoj boj 26. novembra prehral. Príčinou smrti podľa lekárov bolo zlyhanie orgánov v dôsledku nenávratného poškodenia centrálneho nervového systému.

PSG posilnil Ramos a zároveň prišlo o Neymara

V nedeľnom zápase Ligue 1 zažil svoju premiéru v drese PSG Sergio Ramos. Hviezdny stopér odohral svoj posledný zápas ešte v máji v drese Realu Madrid, z ktorého do Paríža v lete prestúpil ako zranený hráč. A premiéra to bola úspešná, keď PSG vyhralo na pôde St. Etienne 3 : 1. Výhra však mala trpkú príchuť, pretože Parížania prišli v závere zápasu o Neymara, ktorý si škaredo zranil problémový členok a pravdepodobne bude nejaký čas svojmu tímu chýbať.

Odišla jedna z najväčších osobností formuly 1

28. november 2021 sa v F1 zapíše ako čierny deň. Celý formulový svet obletela smutná správa, že vo veku 79 rokov zomrel sir Frank Williams. Williams patril k najväčším osobnostiam formuly 1 a bol zakladateľom a vyše 40 rokov aj šéfom legendárnej stajne, ktorá nesie jeho meno. Stajňa Williams je dodnes druhou najúspešnejšou v F1 s 9 konštruktérskymi a 7 jazdeckými titulmi. Viac konštruktérskych titulov má iba Ferrari (16).

Vlhová sa musela skloniť pred neporaziteľnou Shiffrinovou

Cez víkend boli v americkom Killingtone na programe dve podujatia alpského lyžovania žien, na ktorých sa zúčastnila aj naša Petra Vlhová. Sobotný obrovský slalom bol pre nepriaznivé počasie po 9 jazdách v prvom kole zrušený.

Odporúčané
Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 Shem Rock: „Toto nie je hra, ja sa ťa snažím zabiť.“ Kontroverzný zápasník varuje svojho oponenta pred OKTAGONOM 56 17. apríla 2024, 15:00

Bola to obrovská škoda pre Vlhovú, pretože zajazdila druhý najlepší čas a za vedúcou Tessou Worleyovou zaostala len o 0,18 sekundy. Jej hlavná rivalka Mikaela Shiffrinová bola priebežne posledná so stratou až 1,38 sekundy, a tak Petra mohla na Američanku získať slušný bodový náskok, no počasie bolo proti. 

Nedeľný slalom už prebehol podľa plánu. Vlhová v prvom kole nadviazala na výborné výkony z Levi a prvé kolo vyhrala s náskokom 0,20 sekundy pred Shiffrinovou. V druhom kole však urobila výraznú chybu, po ktorej takmer spadla, ale dokázala sa z nej dostať a získať celkové druhé miesto so stratou 0,75 sekundy na prvú Shiffrinovú. Tretia skončila Švajčiarka Wendy Holdenerová. Zaujímavosťou je, že Američanka vyhrala všetky slalomy, ktoré sa doposiaľ v Killingtone konali, a druhá bola vždy Slovenka (raz Veronika Zuzulová a štyrikrát Petra Vlhová). 

Štart biatlonovej sezóny ako zo sna pre Češku Davidovú

Cez víkend odštartoval sezónu vo švédskom Östersunde biatlon. V sobotu boli na programe individuálne preteky a v nedeľu šprint. Zo žien najlepšie odštartovala nový ročník Češka Markéta Davidová, ktorá ako jediná z favoritiek zostrelila všetkých 20 terčov a vyhrala s náskokom 1 minúty a 17 sekúnd pred druhou Hauserovou.

Odporúčané
Turistika – šport pre každého. Toto sú dôvody, prečo si ju zamiluješ Turistika – šport pre každého. Toto sú dôvody, prečo si ju zamiluješ 13. apríla 2024, 9:00

Našim reprezentantkám úvodné podujatie nevyšlo, keď Paulína Fialková obsadila 39., Henrieta Horvátová 88. a Ivona Fialková až 89. priečku. Z mužov bol najrýchlejší Nór Laegreid, druhý skončil T. Boe a tretí Desthieux.

V nedeľu Davidová nedokázala nadviazať na suverénny výkon zo soboty a obsadila 15. priečku. Najrýchlejšia bola Švédka H. Oebergová pred druhou Francúzkou Chevalierovou-Bouchetovou a treťou Nórkou Roiselandovou. Zo Sloveniek skončila najvyššie Ivona Fialková na 48. mieste, Paulína obsadila 82. a Henrieta Horvátová 109. priečku. Mužský šprint vyhral Švéd Samuelsson, druhý skončil Nór Christiansen a tretí jeho krajan J. T. Boe.

To bolo na tento týždeň z výberu najzaujímavejších udalostí zo sveta športu všetko, ďalší diel ti prinesieme opäť o týždeň.

Domov
Zdieľať
Diskusia