Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2021, 9:30
Čas čítania 7:51
Tímea Krauszová

Jeden by chcel sex stále, tomu druhému to až tak nechýba. Čo s tým?

Jeden by chcel sex stále, tomu druhému to až tak nechýba. Čo s tým?
Zdroj: Pexels/Katerina Holmes/volně k užití
REFRESHER AKO MAŤ EŠTE LEPŠÍ SEX EROTIKA O VZŤAHOCH A LÁSKE SEXUALITA
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Je veľmi malá pravdepodobnosť, že sa obe strany stretnú vo vzťahu s rovnakým libidom. Čo s tým, ak ti to začne ničiť vzťah?

Bývalý priateľ našej čitateľke raz vytkol, že je nymfa. „Ja som chcela aj štyrikrát za víkend a on ma veľakrát odbil, že už je toho veľa, že nevládze,“ opísala nám, ako rozdielna chuť na sex napokon ich vzťah zničila. Párov s podobným príbehom sa nám ozvalo viacero, raz nestačili intímnosti mužovi, inokedy žene. Riešili to po svojom: nátlakom, dúfaním, pornom či rozchodom.

Odporúčané
Nemôžem si pomôcť, milujem tú druhú. Ako prežiť rozchod, keď ani nevieš, čo sa pokazilo? Nemôžem si pomôcť, milujem tú druhú. Ako prežiť rozchod, keď ani nevieš, čo sa pokazilo? 26. septembra 2021, 12:30

Skôr ako si povieš, že niečo také tebe nehrozí, ťa musíme sklamať. Certifikovaná sexkoučka Simona Mačorová vraví, že je veľmi malá pravdepodobnosť, že sa obe strany stretnú vo vzťahu s rovnakým libidom. Sexuálna túžba sa navyše počas života mení, ovplyvňujú ju externé veci (stres, narodenie dieťaťa, zmena práce) aj vnútorné veci (napríklad zmeny v ženskom cykle). Prostredníctvom otvorených rozhovorov, prípadne s pomocou terapeuta či sexuálneho kouča môžeš pochopiť, čo ovplyvňuje tvoje libido a čo robiť, keď to začne vplývať na kvalitu tvojho vzťahu.

Článok je súčasťou série textov o vzťahoch a láske v rôznych podobách. Venujeme sa v nej aj otázkam rodičovstva, vzťahom s deťmi, vzťahom medzi kamarátmi aj tým partnerským. Rozoberáme aj neveru, manželstvo či netradičné vzťahové usporiadania. Klikni sem, ak si chceš prečítať všetky články v sérii.

Miláčik, už nevládzem

V médiách, ale aj vo fikcii (literárnej aj filmovej) sú zväčša muži tí, ktorí chcú mať sex. Vždy, stále a natvrdo. Prezentujú sa ako nejaké stroje, ktoré sú pripravené kedykoľvek ísť, netreba ich ani „namazať“. Na druhej strane ženu treba vedieť zviesť, často nechce, poznáme vtipy o migrénach a frigidných manželkách. Je pravda, že každý má inú sexualitu aj libido. Ale nedelí sa to striktne na mužov a na ženy.

Stáva sa, že ženy chcú viac sexu než muži. Je načase odhodiť stereotyp o nadržanom mužovi a frigidnej žene.
Stáva sa, že ženy chcú viac sexu než muži. Je načase odhodiť stereotyp o nadržanom mužovi a frigidnej žene. Zdroj: Pexels/Katerina Holmes

Príkladom je aj príbeh ďalšej čitateľky, ktorá nám so smiechom povedala, že keby mohla, mala by sex aj viackrát denne. Vraj keď už cíti bolesť, tak je ochotná prestať, ale ani vtedy nie je jej chuť úplne uspokojená. Jej bývalý priateľ však na to nebol pripravený. „Nebývali sme v tom istom meste a stretávali sme sa len cez víkend, takže sme spolu spávali tiež len cez víkend. Bolo to teda nárazové. Ja som chcela aj štyrikrát za víkend a on ma veľakrát odbil, že už je toho veľa, že nevládze.“ 

Odporúčané
Ako povedať frajerke či frajerovi, že to chceš v posteli okoreniť? 10 tipov na výborný sex a kvalitný rozhovor o ňom Ako povedať frajerke či frajerovi, že to chceš v posteli okoreniť? 10 tipov na výborný sex a kvalitný rozhovor o ňom 4. júla 2021, 14:30

Občas ho k sexu dotlačila cez emócie a jednoduchú logiku. Vravela mu, že sa znovu niekoľko dní neuvidia, že si chce ten spoločný čas užiť. Ak sa chystali niekam na výlet, tak s väčším množstvom sexu aj vopred rátal, no hovoril jej, že na to nie je zvyknutý. Predošlá partnerka taká náruživá nebola a on jednoducho takú potrebu nemal.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 106305 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Či existuje človek, ktorý sa k tebe dokonale hodí, a či by každý mal toho pravého hľadať.
  • K akej frustrácii môže absencia sexu viesť a prečo nikdy nie je v poriadku partnera či partnerku k intimite nútiť.
  • Ako sa dá vedome rozhodnúť mať viac sexu, aj keď spočiatku nemáš chuť.
  • Čo prežívajú ženy, ktoré chcú viac sexu ako ich partneri.
Domov
Zdieľať
Diskusia